Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski europarlamentarci

Evo što sve rade da opravdaju svoje visoke europske plaće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kući Europe sastali su se hrvatski europarlamentarci i otkrili čime će se baviti u idućih pet godina mandata.

Kako bi opravdali visoke europske plaće, anagažirali su se u najvažnijim odborima i izaslanstvima. Kažu - sve što rade u interesu je hrvatskih građana.

Marijana Petir pohvalila se tako da je upravo njezina zasluga što će proizvođači mandarina dobiti odšetu zbog ruskog embarga. Njezina izjava razljutila je ministra Jakovinu.

'Ja sam putem odbora zatražila i utjecala na EK da se to obeštećenje proširi. Naravno da je put bio dugotrajan, i mukotrpan, ali na kraju uspješan', izjavila je Petir za Dnevnik NoveTV.

'Naši zahtjevi na Vijeću, argumentirani zahtjevi, su urodili zapravo interventnom mjerom i uvrštavanjem mandarine i jabuke za dobivanje kvota. Ubiranje jeftinih političkih poena i besramno loše informiranje hrvatske javnosti ne zaslužuje komentar', odgovorio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

11 zastupnika u europskom parlamentu idućih pet godina ima osigurane fotelje i europsku plaću. A imat će, kažu, i pune ruke posla. Uključili su se u najvažnije odbore.

'Ministar Jakovina poručio da ga nije briga za hrvatsku poljoprivredu'

Dio su različitih europskih političkih opcija, ponekad moraju birati između interesa države i stava političke opcije kojoj pripadaju.

Najnoviji gaf europske komisije Hrvatsku je proširio do Rumunjske. Na slične pogreške zastupnici su već reagirali.

'Jedan talijanski i to vrsni proizvođač je stavio na svoj proizvod zastavu italije koja naravno mrtvo hladno obuhvaća Istru. Ja sam reagirao na to i u roku od 12 sati stvar je bila popravljena uz ispriku. Naravno da isto treba postupiti u ovom slučaju. Zalažem se da Hrvatska vrati Istru, a jednako tako da Srbija zadrži Vojvodinu', izjavi je Tonino Picula.

'Takve se pogreške nažalost tamo događaju, to je nešto na što moramo mi voditi računa i korigirati', tvrdi Dubravka Šuica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene