Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manipulacije zaposlenih

Evo koje izgovore Hrvati najčešće koriste za bolovanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki zaposleni Hrvat prošle je godine proveo u prosjeku 9 dana na bolovanju. Izostanaka s posla zbog bolovanja sve je manje. Državne kontrole, čini se, urodile su plodom.

U ordinaciji doktora Tonćija Božina, bolovanje je svakodnevica. 'Uvijek vodim računa o tome da nađem nekakvu ravnotežu između toga da ne naškodim svom pacijentu, a istovremeno da ne pretjerujemo s izostankom s posla', kazao je.

Pročitajte i ovo Bolovanje, Ilustracija - 2 problemi za poslodavce u BiH Susjedi muku muče s bolovanjima, neki su razlozi nevjerojatni: "Muškarac je na bolovanju jer čuva trudnoću..." Lijekovi, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) VEĆE KONTROLE Država smatra da prečesto idemo na bolovanja i da to previše košta. U HZZO-u su smislili novi plan da tome stanu na kraj

Racionalnim propisivanjem bolovanja, zbog strožih kontrola, ostvarene su znatne uštede. 'Prošle godine smo imali uštedu od oko 106 milijuna kuna, što je zapravo izvrstan rezultat i nadamo se da ćemo nastaviti u tom trendu i u ovoj godini', kazala je Tatjana Prenđa – Trupec, zamjenica ravnatelja HZZO-a.

Problema sve više, od ministra rješenja NIGDJE!

Hrvati su prošle godine bili na bolovanju čak 12.997.567 dana, što je 1.317.631 dan manje nego u 2012. godini. Tako dolazimo do podatka da je u 2013. godini na dan s posla izbivala čak 41.526 zaposlenih.

Najčešće se manipulira psihijatrijskim dijagnozama, propisivanjem rehabilitacije i fizioterapeutskih tretmana te otvaranjem bolovanja pod izlikom komplikacija u trudnoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene