Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Hrvatskog Caritasa

Evo kako možete pomoći građanima koji su pogođeni poplavama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za obitelji koje su pogođene poplavama.

Uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih domaćinstava uzrokovanih poplavama u mnogim krajevima Hrvatske, a napose u slivu rijeka Save i Kupe, Hrvatski je Caritas 19. Veljače, odlukom svojega predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Ilustracija Svaka donacija je dobrodošla Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za Maroko: Evo kako se možete uključiti

Voda na cesti: Najugroženijima se dijeli kruh i voda

Iz Interventnoga fonda Hrvatski je Caritas odmah uputio 30.000 kn namijenjenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbi Caritas Sisačke biskupije. Djelatnici i volonteri Caritasa ugroženim stanovnicima poplavljenih područja pomoć dostavljaju vozilima ili, u nedostupna područja, čamcima, nastojeći podmiriti bar najosnovnije njihove potrebe. Osobito se ističe potreba za pitkom vodom, mlijekom i konzerviranim i trajnim namirnicama.

'Hrvatski Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske poslovne subjekte, osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći, da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav', stoji u poslanom priopćenju.

U akciju je moguće uključiti se:

• uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 182

• pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen, operator Moj telekom)

• on-line uplatama na www.caritas.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene