Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski mediji o inauguraciji

Europski mediji: Josipović će vratiti moral u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski mediji osvrnuli su se na inauguraciju Ive Josipovića, podsjetili što od njega svijet očekuje i kratko rekli o kakvom je političaru riječ.

'Nije baš dobro naštiman', rekao je Ivo Josipović i sjeo za svoj klavir. Rijači su koje bi se mogle primijeniti i na slučaj Hrvatske borbe s korupcijom, piše BBC na dan inauguracije trećeg predsjednika Hrvatske. Dodaje kako je Ivo Josipović danas građanima još jednom obećao da će se boriti protiv korupcije i stvoriti pravedno društvo. BBC dalje piše kako se ne radi o uobičajenom političaru već o doktoru prava koji je i nagrađivan skladatelj klasične glazbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski borac u Ukrajini 'Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!' Slika nije dostupna Šala za mladoženju VIDEO Pripremili ga na skok s povezom na očima, a onda je uslijedio šok...!

>> Josipović: Vrijeme je da svatko od nas počne mijenjati sebe

>> VIDEO Ivo Josipović svečano prisegnuo: Tako mi Bog pomogao

AFP piše kako je Hrvatska ceremonijom u Zagrebu pozdravila novog predsjednika, lijevo orijentiranog intelektualca Ivu Josipovića. Piše se kako je Josipović pobijedio u drugom krugu predsjedničke utrke u balkanskoj državi te obećao zemlju oslobođenu korupcije u vrijeme kada ona uđe u Europsku uniju. Svečana inauguracija počela je na Markovom trgu u 11 sati, a Josipović se obratio tisući gostiju među kojima je bilo i deset predsjednika europskih država, dodaje AFP. Piše kako je novi predsjednik Hrvatske 52-godišnji stručnjak za pravo i kompozitor klasične glazbe koji predsjedničku fotelju nasljeđuje od Stjepana Mesića, političara centra koji je bio na čelu države punih 10 godina.

The Malay Mail piše kako je socijaldemokrat Ivo Josipović u svojem blagom stilu danas prisegnuo za trećeg hrvatskog predsjednika. Dodaje kako je Josipović pobijedio na izborima u siječnju zahvaljujući biračima koji su dosadili političari čija je karijera puna skandala te tako dali šansu Josipoviću koji je zauzvrat obećao da će ' vratiti moral u politiku'.

EUbusiness navodi kako je Europska unija pozdravila svečanu inauguraciju lijevo orijentiranog Ive Josipovića, trećeg predsjednika Hrvatske pod čijem će vodstvom država ući u EU. Borba s korupcijom, posebno onom na visokom nivou, jedan je od glavnih stavki koje Hrvatska mora riješiti ukoliko želi postati članica Europske unije 2012. godine, dodaje EUbusiness.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene