450858
450858
450858
450858
450858

Ovo je profil turista koji bira Hrvatsku

  • , 21.09.2016., 13:26
  • Autor:
  • komentara

Sustav E-visitor uz sve ostale podatke odredio je i profil turista koji za odmor bira Lijepu našu. Osim profila turista vidljiv je i novi trend, a to je sve više mladih turista.

 
 
 
 
Profil turista u Hrvatskoj (Video: Dnevnik Nove TV)
Profil turista u Hrvatskoj (Video: Dnevnik Nove TV)

Na zadarskoj rivi može se čuti mnoštvo različitih jezika, i tako cijelo ljeto. Dok se oni odmaraju, novi sustav prijava turista zbrojio je da u dolascima u Hrvatsku prednjače muškarci, ali žene ostaju duže pa ostvaruju više noćenja.

Prosječan turist koji dolazi u Hrvatsku ima 40 godina. Značajniji porast u noćenjima bilježi kategorija gostiju od 15 do 34 godine, koja je dosad ostvarila 19 milijuna noćenja.

Isto je vidljivo i na dubrovačkim ulicama. Udio mlađih gostiju dostigao je četvrtinu ukupnog broja noćenja.

'To zapravo znači da hrvatska kao destinacija počinje biti prepoznata kao destinacija zabave i festivalska destinacija', kazao je Ratomir Ivičić iz Hrvatske turističke zajednice.

Prosječan turist na odmor u Hrvatsku najčešće dolazi s članovima obitelji. Iako su turističke grupe česte, više se dolazi u osobnom aranžman. A od smještaja turisti najviše vole objekte u domaćinstvu, a tek onda u hotele i kampove.

'Cijena je najveći faktor jer je privatni smještaj znao biti duplo jeftiniji nego u hotelima. Gdje ima 6, 7 soba, apartmana, ti ostaješ osoba, a ne broj', rekao je provatni iznajmljivač Dario Ivanković.

No, upravo brojevi odlučuju koja su odredišta najposjećenija, Rovinj, Poreč i nezaobilazni Dubrovnik.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se