Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Međunarodno priznanje

Đikić primljen u njemačku akademiju znanosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski znanstvenik prof. Ivan Đikić primljen je u njemačku Akademiju za prirodoslovne i medicinske znanstvenike Leopoldina. Đikić je ovo priznanje dobio na službenoj ceremoniji u Erlangenu na kojoj su se primali novi članovi.

Inače, Leopoldina je osnovana 1652. godine, a status nacionalne akademije znanosti ima u posljednje dvije godine. Svi članovi podjeljeni su u dvije grupacije: znanstvenici koji se bave prirodnim znanostima te liječnici. Uz tu podjelu, Leopoldina u svojem sustavu ima i 28 različitih sekcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iznenađeni znanstvenom razinom Hrvatski akademici odgovorili na Deklaraciju o granicama srpskog jezika: "Sastavljena je u okviru velikosrpske politke..." Andrija Jarak OVRŠENA BUKOVČEVA SLIKA Novi skandal na kulturnoj sceni: "Ovo je crni petak za kulturu koja je kod nas na zadnjem mjestu"

Vijest da je primljen u ovu prestižnu instituciju Đikić, inače direktor Instituta za biokemiju pri Sveučilistu Johann Wolfgang von Goethe u Frankfurtu, komentirao je za Slobodnu Dalmaciju. 'Vrlo sam počašćen ovim uglednim priznanjem i radujem se aktivno sudjelovati u programima akademije', rekao je Đikić.

Ovo priznanje nejmačke institucije velika je stvar kako za Đikića, tako i za cijelu hrvatsku znanost. Ipak, nisu svi hrvatski znanstveni krugovi spremni Đikiću odati priznanje za njegov rad. U ožujku ove godine HAZU je Đikića odbio primiti za dopisnog člana ove institucije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene