Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije godine od smrti u lovu na Koradea

'Treba živjeti s tim, ali ponosna sam na njega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od masakra generala Ivana Koradea koji je rafalima bez razloga ubio petero ljudi po Zagorju, a na kraju i sebe, prošlo je točno dvije godine. Njegova posljednja žrtva bio je policajac, pripadnik specijalne mobilne jedinice prometne policije, Mario Kusanić.

Bio je vođa grupe u Kobrama, omiljen među kolegama, Mario Kusanić prije točno dvije godine život je izgubio loveći četverostrukog ubojicu, pobješnjelog generala Ivana Koradea. Teško ranjen, umro je na putu za dom zdravlja, zapovjedniku na rukama. Dvije godine kasnije posjetili smo obitelj Kusanić koju su ovih dana obišli i mnogi kolege poginulog Marija. 'Ja sam ponosna još uvijek. Prošle su dvije godine i teško mi je zato što me sve to nekako vraća u natrag i nije lako, ali s druge strane kad vidim sve te ljude koji se sjete i obiđu me, drago mi je', rekla je Blanka Kusanić, supruga ubijenog policajca. Od temeljne i prometne policije, preko ekipe za očevid, pa do Kobri, Mario je u policijskom poslu napredovao korak po korak. Prošao je sve stepenice. Kobni dan, prisjeća se Blanka, bio je kao i svaki drugi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obitelj Kusanić dobila čestitku i darove Kosor posjetila bebu policajca ubijenog u potjeri za Koradeom Slika nije dostupna Koradeu 15 dana zatvora zbog navodnog divljanja na groblju

>> Kosor posjetila bebu policajca ubijenog u potjeri za Koradeom

'Bio je uobičajen dan, išao je raditi, kao i proteklih par dana kad je sve to počelo. Cijeli dan mi je danas u tome da pogledavam na sat i sjećam se što je bilo u toliko sati, kad sam ja s posla došla, kad je on otišao na posao i kad se to sve dogodilo. Treba živjeti s tim, to je sad tako kako je', kaže Blanka. U opasnoj akciji Mario je riskirao vlastiti život, pokazao dosljednost i odanost policijskom poslu. Iako odgovoran i po život opasan, Mario je obožavao svoj posao. Nakon smrti posmrtno je odlikovan. 'Ponosna sam na njega, strašno sam ponosna i drago mi je, to je bio njegov izbor, on je to oduvijek htio', kaže Blanka. Mario nažalost nikad nije saznao da će postati otac. Da je trudna, i Blanka je saznala dva tjedna nakon tragedije. Iako će tatu pamtiti samo iz priča, Maru i Maria veže sudbina, oboje su rođeni 18. prosinca. Prema riječima kolega, Mario je bio iskusan policajac, ali prije svega velik čovjek. Profesionalac koji je časno i pošteno radio svoj posao. Potraga za Koradeom bio je samo jedan u nizu odgovornih poslova koje je odrađivao. Nažalost, poginuo je kao peta, posljednja žrtva pomahnitalog generala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene