Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj Kusanić dobila čestitku i darove

Kosor posjetila bebu policajca ubijenog u potjeri za Koradeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u karlovačkom naselju Donja Švarča, udovicu i novorođenog sina Marija Kusanića, policajca ubijenog proljetos na dužnosti.

Mario Kusanić, pripadnik Mobilne jedinice prometne policije (Kobre), smrtno je stradao 3. travnja u Velikoj Veterničkoj u Krapinsko-zagorskoj županiji, kao peta žrtva umirovljenog generala Ivana Koradea, prilikom rafalne paljbe u akciji uhićenja Koradea.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Supruzi poginulog policajca, Blanki Kusanić i dvotjedenom sinčiću Mari potpredsjednica Kosor čestitala je Božić, darivala ih i obećala financijsku sigurnost tijekom školovanje dječaka. U ime Vlade RH i u ime Ministarstva kojem je na čelu, Kosor je rekla kako obitelj Kusanić nije sama, te da će uz nju Hrvatska biti trajno, to tim prije što je Maro Kusanić dijete hrvatskog branitelja, koji je branio Hrvatsku i u ratu i u miru.

Zato će, kada za to dođe vrijeme, moći računati na stipendiju iz 'Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja' ili na sredstva iz novoformirane zaklade 'Hrvatska za djecu' za školovanje djece, a koja počinje djelovati s početkom 2009. godine, kazala je Kosor.

Policajca Marija Kusanića na posljednji je počinak u Karlovcu ispratilo nekoliko tisuća ljudi uz visoke državne počasti, a predsjednik Stjepan Mesić posmrtno ga je odlikovao 'Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom', zbog posebnog angažmana u akciji uhićenja umirovljenog generala Koradea, te iskazane iznimne hrabrosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene