Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo nogomet i atletika

Dva ponuđača za Svetice - već se zna tko će dobiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Za grad je objavila kako su dobili uvid u ugovor o privremenom korištenju Svetica za HNS u kojem nema stavke o naknadi za privremeno korištenje centra.

Na javni natječaj za davanje u zakup sportskih građevina u vlasništvu Grada Zagreba, konkretno Sportsko rekreacijskog centra Svetice javila su se dva ponuđača – Hrvatski nogometni savez i 'Teni-Sport'.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Unatoč tomu što je otvaranje ponuda u utorak u prostorijama Gradskog poglavarstva bilo javno, snimanje nije bilo dozvoljeno.

Prema riječima Ivice Lovrića, pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Povjerenstvo će narednih dana utvrditi jesu li ponude pravovaljane i u skladu s natječajem, te će svoje mišljenje proslijediti gradonačelniku Milanu Bandiću.

Inicijativa 'Svetice za sve' skupila 4000 potpisa protiv kampa HNS-a

Bandić to mišljenje može i ne mora prihvatiti, no on je već više puta javno iskazao svoje mišljenje oko toga što misli da bi se trebalo događati na sportskim terenima Svetica.

Stranka Za grad je uvidom u ugovor o privremenom korištenju Svetica otkrila da u njemu nedostaje stavka o naknadi za privremeno korištenje ŠRC-a Svetice, što znači, smatra ta stranka, da je taj vrijedni prostor Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) ustupljen besplatno.

'Naknada za privremeno korištenje je obavezan sadržaj ugovora. Izostanak naknade ne znači samo da HNS ima privilegije koje nemaju druge udruge u Zagrebu, već i da je za iznos te naknade oštećen Grad', priopćila je supredsjednica stranke Za grad Iva Kvakić, koja je, kako navodi, ugovor dobila na uvid.

Dodaje kako joj fotokopiranje ugovora nije bilo dopušteno jer se oko toga nadležni gradski ured 'morao dodatno konzultirati', čime joj je, tvrdi, 'uskraćeno potpuno korištenje prava na pristup informacijama'. Navodi i kako odgovor na pitanje s kim se točno gradski ured mora konzultirati, nisu dobili.

Stranka Za grad postavlja pitanje "potencijalne kaznene odgovornosti potpisnika ugovora o privremenom korištenju kojim je, mimo Zaključka o davanju gradskih prostora na privremeno korištenje, prostor ustupljen besplatno i time oštećen grad za iznos propisane naknade'.

'Stranka Za grad smatra da navedena pitanja zahtijevaju pažnju nadležnih institucija i vjeruje da će se one tome posvetiti'.

Ta stranka naglašava da će 'nastaviti koristiti sva institucionalna sredstva kako bi osigurali poštivanje procedure unatoč samovolji gradske uprave'.

Do sada se na Sveticama održavao raznoliki sportski sadržaj, a prema propozicijama natječaja nakon što se centar preda u zakup, bit će otvoren samo za nogomet i atletiku.

Goran Bilobrk iz Inicijative 'Svetice za sve' bio je prisutan na otvaranju ponuda i rekao ukoliko HNS dobije natječaj da će to biti primjer kako pravna država ne funkcionira.

U vezi ove afere koja se provlači već tjednima oglasila se i stranka ORAH Mirele Holy iz koje poručuju da se prostor Svetica ne smije privatizirati i elitizirati, te da na taj način postane nedostupan onima kojima je namijenjen, a to su građani Zagreba.

'Sumnjamo da je izgradnja nogometnog kampa samo izgovor kojim se ovaj atraktivni prostor u srcu Zagreba planira prenamijeniti u potpuno druge svrhe koje nemaju nikakve veze sa sportskim i rekreativnim sadržajima. Podsjećamo da su SRC Svetice zadnji put uređene krajem 90-tih kao poklon svim građanima i građankama Grada Zagreba. U posljednjih desetak godina Grad Zagreb je sve manje ulagao u održavanje sportskih terena i građevina na Sveticama te je danas ovaj sportski kompleks zapušten i devastiran. Stanovnici Zagreba plaćaju najveći prirez u zemlji i stoga zaslužuju društveni standard koji im omogućava korištenje javnih sportskih sadržaja', stoji među ostalim u priopćenju ORAH-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene