Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završili s ispitivanjima

Dva od sedam borbenih zrakoplova spremno za uporabu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ukupno sedam borbenih aviona, koliko ih je do sada stiglo s remonta iz Ukrajine, dva su završila sa svim ispitivanjima i probnim letovima te su predani Hrvatskome ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani na operativnu uporabu, izvijestilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Oba aviona MIG-21, koji su u operativnoj uporabi, svakodnevno provode letačke zadaće u sklopu NATO integriranog sustava nadzora i obrane zračnog prostora na području Hrvatske.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

Treći borbeni avion MiG-21 završio je danas zadnji ispitni let koji je pokazao da je zrakoplov u potpunosti tehnički ispravan. U tijeku je postupak primopredaje kako bi se već sljedeći tjedan dodijelio na operativnu uporabu HRZ i PZO-u, dodaje se u priopćenju.

Srbija nema nijedan ispravan borbeni zrakoplov?

Proces testiranja ostalih borbenih aviona, uključujući i dvosjed MIG-21 UMD, popularne 'Kockice' i dalje se provodi, a ovih dana očekuje se i zadnje testiranje.

Do sada je u Hrvatskoj obavljeno ukupno 38 testnih letova kako bi se ispitala tehnička ispravnost remontiranih i moderniziranih borbenih zrakoplova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene