Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt zbog temperatura

"Bilježimo velik broj poziva": Liječnica upozorava na što treba posebno paziti na vrućinama

Aktualno Galerija Lina Dollar, reporterka Nove TV Lina Dollar, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Tatjana Čemerikić, nastavni zavod za hitnu medicinu istarske županije Tatjana Čemerikić, nastavni zavod za hitnu medicinu istarske županije Foto: DNEVNIK.hr Tatjana Čemerikić i Lina Dollar Tatjana Čemerikić i Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr +0 Smrt zbog vrućine Galerija 1/4 >>
Dvije osobe su u kratkom razmaku preminule u Istri u subotu. Više o nesretnom slučaju reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar otkrila je Tatjana Čemerikić iz NZHM-a Istarske županije.

Dva muškarca starije životne dobi preminula su u Istri u razmaku od jednog sata. 

Pronađeni su u moru, a prema prvim informacijama riječ je o zatajenju srca. U oba slučaja obavit će se obdukcija.

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je s Tatjanom Čemerikić, doktoricom hitne pomoći u Puli.

Čemerikić je objasnila da su oko 9 sati dobili poziv iz Umaga o utopljeniku starosti 71 godine, a nakon sat vremena stigao je i poziv iz Pule gdje je pronađen utopljenik od 72 godine. Reanimacija nije bila uspješna.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Potez francuske vlade Potrošit će 200 milijuna eura na uništavanje - vina. Doznajte što je tomu razlog

"Obavit će se obdukcija i znat će se točan uzrok smrti, ali svakako da ova vrućina utječe na pogoršanje stanja kroničnih pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti, plućnih bolesti, dijabetičara i danas bilježimo velik broj poziva upravo s njihove strane", objasnila je doktorica.

Čemerikić je dodala da je najveća opasnost hladno-vruće. "Jako rashladite prostor u kojem boravite, a onda izađete na temperaturu od 38 stupnjeva i obrnuto", objasnila je.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Karlovca podrhtavanje tla Novi potres u Hrvatskoj! Treslo se u blizini Karlovca: "Dosta se osjetilo, ali kratko"

Opseg posla ovoga ljeta, dodala je, raste. "30 posto veći broj intervencija, 60 puta danas na terenu su bili svi naši timovi kojima je isto teško jer vući opremu od 50 kila na intervenciju nije lako", rekla je.

Tko se posebno mora paziti i kako se najbolje zaštititi od vrućina pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene