Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potez francuske vlade

Potrošit će 200 milijuna eura na uništavanje - vina. Doznajte što je tomu razlog

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Francuska vlada će izdvojiti 200 milijuna eura za uništavanje viška vina i podršku za proizvođače uslijed pada potražnje za tim pićem.

Francuska vlada će izdvojiti 200 milijuna eura za uništavanje viška vina i podršku za proizvođače uslijed pada potražnje za tim pićem.

Naime, sve više ljudi pije craft pivo, prenosi BBC. Kako bi se smanjila prekomjerna proizvodnja, vinogradari će također imati na raspolaganju novac za prelazak na druge proizvode, poput maslina.

"Francuska vlada ima za cilj zaustaviti pad cijena kako bi vinari ponovno mogli pronaći izvore prihoda", rekao je ministar poljoprivrede Marc Fesneau.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispred zgrade Wagner grupe VIDEO Šokantni napad u Rusiji: Pretukao stranu novinarku jer nije govorila na ruskom tijekom javljanja uživo

"Unatoč financijskoj pomoći - početnom EU fondu od 160 milijuna eura koji je francuska vlada povećala na 200 milijuna eura - vinska industrija mora gledati u budućnost, razmišljati o promjenama potrošača i prilagoditi se", dodao je.

Podaci Europske komisije za godinu do lipnja pokazuju da je potrošnja vina pala 7% u Italiji, 10% u Španjolskoj, 15% u Francuskoj, 22% u Njemačkoj i 34% u Portugalu, dok je proizvodnja vina u cijelom bloku - najvećeg svjetskog vina - površina izrade - porasla 4%.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene