Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brođani nezadovoljni

BEZ DLAKE NA JEZIKU Duspara poručio Plenkoviću: "Ako hoda po Lici i Zadru mogao je doći u Brod"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Slavonskog Broda nezadovoljni su sastankom o zagađenju koji je maloprije završio.

Nakon ultimatuma Vladi da u roku, koji je danas istekao, dođe do razgovora između grada, države i građanske inicijative za čist zrak, na taj razgovor nisu došli ni ministri ni premijer Plenković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, s kojim su se susreli, pokazao je samo dobru volju, ali nije mogao ponuditi konkretne odgovore ni rješenja.

U petak će, bez predstavnika iz Slavonskog Broda u Zagrebu biti održan i sastanak s Janafom, koji rafineriji u susjednom Brodu dostavlja sirovu naftu.

"Mi smo ovaj tjedan čitav niz aktivnosti napravili u razgovorima smo s upravom plinacro, sutra imamo razgovore s Janafom, želimo biti proaktivni", ističe Ante Čikotić, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

"Ovaj sastanak ocjenjujemo nezadovoljstvom za nas iz razloga što se nastavlja tijek koji je unazad 8 godina bio, diplomatskim putem nema odgovora", kaže s druge strane aktivist Hrvoje Gačić iz Slavonskog Broda.

Najoštriji je bio gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. "Mi smo kao grad uputili poziv premijeru i nismo dobili odgovor od njega. Očekivali smo da će se barem pojaviti ovdje. Ako hoda po Lici i Zadru mogao je doći u Brod", poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene