Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezni inspektori u akciji

Dug poreznih obveznika mogao bi pokriti troškove prijevoza učenika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo bavi se listama poreznih dužnika, koje je sastavila porezna uprava. Poreznici su krenuli u čišćenje stanja u ugostiteljskim objektima.

Kako država ne može naplatiti dug ugostitelja, porezni inspektori na kraju dana, temeljem odluke porezne uprave plijene njihov dnevni promet. U pitanju su milijuni kuna.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Bruna Papić i Jelena Tabak - 1 treba se naviknutii Ugostitelji na mukama zbog novih pravila: "Jedini na svijetu imamo to..."

>> Financial Times: Porezni inspektori posljednja su stvar koja treba hrvatskom gospodarstvu

Kao što banke, primjerice, građanima koji ne mogu plaćati svoje stanove, plijene te stanove i na bubnju ih prodaju, tako je država čini se, odlučila one porezne obveznike koji su im dužni na isti način kažnjavati.

Država je, da to slikovito objasnimo, davala hipoteku tim poreznim obveznicima. Sad je odlučila naplatiti svoje dugove. Tu su u pitanju ogromni novci. Neke procjene govore o milijardu kuna na razini države.

U najbogatijem Zagrebu evidentirano je 146 poduzetnika. Njihov porezni dug u ovom je trenutku gotovo 460 milijuna kuna, što znači da njihova imovina, kuće, stanovi, poslovni prostori idu na bubanj, preko suda se prodaju, baš kao što banke prodaju stanove običnim građanima.

U pitanju su uglavnom vlasnici nekoliko stanova, nekoliko nekretnina, koje sada idu na bubanj. Država se od tog novca namjerava namiriti što je više moguće.

Porezna uprava je evidentirala one osobe, one poduzetnike za koje smatra da ih se treba ispitati. Riječ je o poduzetnicima, koji imaju nekoliko tvrtki. Odmah treba dati do znanja da onaj tko ima jednu ili dvije tvrtke ne mora biti sumnjiv, nije kriminalac, ali oni koji imaju tridesetak tvrtki bili su metom poreznika, koji trebaju ispitati kako i na koji su način oni prelijevali novac iz jedne tvrtke u drugu, prebacivali vlasništvo na članove obitelji i na taj način zapravo štetili državi.

U prvome je valu evidentirano 600 takvih dužnika, koji imaju po nekoliko firmi. Od njih 600, 208 osoba je obrađeno i kod njih je utvrđen dug od gotovo 375 milijuna kuna. Izdano je 57 rješenja, što znači da je naplaćeno oko 80 milijuna kuna.

Da je ovaj novac bio u proračunu, svi bi đaci, primjerice, koji su danas krenuli i u osnovnu i u srednju školu, vjerojatno imali potpuno besplatan prijevoz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene