Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroge mjere

Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan

Moskva
Moskva Foto: Guliverimage
Strane tvrtke Rusiji su samo tijekom 2024. uplatile oko 385 milijuna dolara za izlazak s ruskog tržišta.

Strane tvrtke koje žele izići iz ruskog tržišta u proračun najveće zemlje na svijetu samo su ove godine uplatite oko 385 milijuna dolara, pokazuju podaci o proračunu, i tako premašile cjelogodišnja očekivanja.

Rusija je postepeno pooštravala zahtjeve koje tvrtke moraju ispuniti ukoliko žele napustiti zemlju. Među ostalim, traži se odobrenje vladine komisije, imovinu moraju prodati uz popust od 50 posto, a u savezni proračun od prodajne cijene moraju uplatiti najmanje 10 posto, što Washington naziva "izlaznim porezom", piše Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin tijekom govora u ruskoj državnoj Dumi Neimenovani neprijatelj Putin na sastanku s čelnicima Dume govorio o neuspjehu neprijatelja: "Nitko nikada nije uspio zastrašiti narod Rusije"

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita

Podatke o proračunu prvi je objavio ruski list RBC navodeći da je povećanje stope doprinosa za proračun povećalo troškove poduzećima koja žele otići, dok su ruske banke osigurale oko 5 i pol bilijuna dolara kredita za transakcije koje su stranim tvrtkama omogućile povlaćenje s ruskog tržišta do kraja 2023. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene