Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Državno odvjetništvo o aferi Merzel: Provodimo izvide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vezano za optužbe pod kojima se našla županica Marina Merzel Lovrić, počeli su policijski izvidi.

Povodom izjave bivše predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Jasmine Jovev koju je dala na javnoj televiziji o nezakonitim raspolaganjima sredstvima proračuna županice Marine Lovrić Merzel, nadležno državno odvjetništvo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi izvide, izvijestio je sisački ŽDO na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se i reakcija premijera 'Optužbe protiv Lovrić Merzel su monstruozne, ako je točno ne može biti članica SDP-a' Slika nije dostupna Javno prozivanje županice SDP: Zanima nas što će USKOK reći o optužbama protiv Merzel

Merzel odgovara na TEŠKE optužbe: 'Ovo je DNO DNA, primitivno i jadno!'

Do sada je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku tijekom provođenja izvida zatražilo porezno upravni nadzor od Porezne uprave, Središnjeg ureda Zagreb, a također je od policije i od Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zatraženo sveobuhvatno kriminalističko istraživanje.

Po primitku naloga policija je na temelju do tada prikupljenih saznanja obavijestila Županijsko državno odvjetništvo u Sisku kako je istraživanje u tijeku i kako će po dovršetku istraživanja dostaviti potrebnu dokumentaciju i podatke o svim drugim saznanjima.

Nakon primitka posebnog izviješća Županijsko državno odvjetništvo u Sisku će u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta župnice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene