Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se i reakcija premijera

'Optužbe protiv Lovrić Merzel su monstruozne, ako je točno ne može biti članica SDP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političke stranke, i one na vlasti i one u oporbi, suglasne su kako je nedopustivo da Državno odvjetništvo u godinu dana još nije rasvijetlilo slučaj u kojem su protiv županice Lovrić Merzel podneseni dokazi.

Oporba traži i očitovanje predsjednika Vlade i šefa SDP-a Zorana Milanovića jer je javno prozvana županica Marina Lovrić Merzel članica stranačkog predsjedništva.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

SDP-ovci poručuju da eventualne sankcije za Lovrić Merzel mogu uslijediti tek ako joj istraga dokaže kriminalne radnje. 'Pričekajmo odluku DORH-a i USKOK-a, optužbe su monstruozne. Ukoliko se išta pokaže od njih točno, naravno da netko takav ne može biti član SDP-a', rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

DOKAZ PROTIV LOVRIĆ MERZEL? 'Ovo je jedan od fiktivnih računa koje je platila Županija'

'Ako je tko što zgriješio onda u tom smislu i odgovara. No malo mi je nevjerodostojan izvor i tajming toga izvora', kaže Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a.

'Mislim da predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a mora brzo reagirati. Ne može više 15 dana šutjeti. Očekujem da već danas kaže nešto o tome jer se radi i o članici predsjedništva i jer se radi o osobi jako bliskoj ministru Liniću', smatra saborska zastupnica Jadranka Kosor.

'Samo se mogu nadati i vjerovati da će brzina odlučivanja istražnih tijela biti nešto malo brža', kaže laburist Dragutin Lesar.

'Ova prijava samo je potvrda dosadašnjih sumnji i nadamo se da će nadležne institucije obaviti svoj posao. Što se tiče spominjanja gdje je dotična osoba radila to je sasvim deplasirano. Bitno je ima li ona za svoju prijavu dokaze', rekla je glasnogovornica HDZ-a, Dajana Antonija Bebek.

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta župnice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene