Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viđeno - kupljeno

Država se rješava imovine: Na licitaciji automobili za 100 eura, radni strojevi, pa čak i naplatna kućica

Aktualno Galerija Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 1 Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 2 Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 3 Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 4 Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Automobil za 100 eura. I to postoji kad se država rješava svoje imovine. Osim automobila licitirati možete i za radne strojeve, kamione, alate. Ovoga puta na prodaji 47 vozila, Hrvatskih autocesta i raznih ministarstava.

Država još jednom rasprodaje pokretnu imovinu. Mario Perić, voditelj licitacije, objašnjava kako je u ovoj licitaciji oglašeno 47 vozila, većina vozila je od Hrvatskih autocesta, tu su još Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo kulture i Ministarstvo rada.

Ovoga puta na meniju poprilično različite stvari. "Zanimljiva je licitacija, bez obzira na mali broj vozila, obzirom da se radi o radnim strojevima, kamionima, osobnim automobilima, priključnim vozilima", objašnjava Perić.

Pročitajte i ovo Ilustracija najpovoljnije nekretnine Kako do stana ili kuće u pola cijene: Sve više građana kupuje na ovaj način, ali ima jedan uvjet

Na ovoj javnoj dražbi možete kupiti i kućicu koja je stajala na naplatnim postajama na nekoj od autocesta u Hrvatskoj, primjerice, možda ste baš u toj kućici platili dionicu od Zagreba do Splita, ili od Zagreba do Rijeke.

Za kupnju nekog od državnih automobila ili radnog stroja potrebno je uplatiti jamčevinu, minimalno sto eura. "Vozila se mogu samo pregledati vizualno, utvrđena je početna cijena, a kupci mogu samo izvana pogledati vozilo", pojašnjava voditelj licitacije.

Pročitajte i ovo Prodaju se Sanaderove slike, ilustracija - 4 Navali, narode! Prodaju se umjetnine Ive Sanadera: Među njima i djela poznatog slikara za kojima je bila izdana tjeralica

Iako su na ovakvim licitacijama uvijek najskuplji i najzanimljiviji automobili u kojima su se vozili bivši ministri, ovoga puta to nije tako. Najzanimljiviji i najskuplji je radni stroj, početna cijena 10 i pol tisuća eura.

Neka od vozila uz kozmetičke zahvate mogu na prometnice. Za ona druga potrebno je više truda. No, svakako odlazak u servis nije na odmet.

Sandro Matić, voditelj servisa, kaže kako, bez obzira koliko vozilo dobro izgledalo izvana "preporučio bih da se napravi kompletan pregled i dijagnostika vozila, da se posebice pregledaju kočnice, da se zamijeni ulje, filteri, remenje svo, gume, budući da su to vozila koja stoje određeno vrijeme".

Pročitajte i ovo Država rasprodaje vozila i strojeve - 4 POGLEDAJTE ŠTO NUDE Automobil za 100 eura? Država prodaje vozila, naplatne kućice, strojeve...

Sve što država prodaje, moguće je kupiti po principu viđeno kupljeno. Za iskusne, to ne predstavlja problem. Voditelj licitacije kaže kako "na našim javnim dražbama 99 posto vozila se proda u prvom krugu, tako da nemamo problema".

Ovom prodajom državna blagajna bit će bogatija za najmanje 50-ak tisuća eura. Toliki je zbroj početnih cijena svega što se prodaje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene