449534
449534
449534
449534
449534

Drugo polugodište počinje u četvrtak: 'Mislim da su kažnjena djeca koja ne idu na skijanje'

  • , 08.09.2016., 14:27
  • Autor:
  • komentara

Kalendar ove školske godine, prema kojem je drugo polugodište skraćeno i počinje četvrtkom umjesto ponedjeljkom, izazvalo je reakcije prosvjetara.

 
 
 
 
Drugo polugodište počinje u četvrtak (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14h)
Drugo polugodište počinje u četvrtak (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14h)

Zimski odmor započet će nakon Božića 27. prosinca i trajat će do srijede 11. siječnja. Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pravdaju se da je tako odlučeno u interesu djece, te zbog propisanog broja radnih dana, kao i zbog maturanata kojima nastava završava ranije.

Djeci koja će taj tjedan biti na skijanju, škole će moći opravdati izostanak.

'Pa to nije u redu zato što druga djeca isto imaju pravo ako ne mogu otići u školu izostati, a i mi koji skijamo možemo se prije vratiti ako znamo kada škola počinje', smatra učenik Jakov.

'Meni je to jako čudno zato što znači zimski praznici su kraći i onda u četvrtak moramo u školu', kaže učenica Klara.

'Mislim da su onda zapravo kažnjena djeca koja ne idu na skijanje što još jednom pravi razliku među djecom i mislim da se o tome trebalo misliti na vrijeme, a ne post festum već kad je nešto doneseno', rekla je Ivanka Herak, profesorica OŠ Jure Kaštelan Zagreb.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se