Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri sata drame

Dramatičan VIDEO deložacije u Kninu: 'Pustite mi dijete, ne lomite mu prste!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Objesit ću se s ovoga balkona i pasti tu pred vas, ali odavde ne idem!' vikao je Dragan Mišković kojemu je ovršena kuća jer nije plaćao alimentaciju za izvanbračnu kćer.

Puna četiri sata trajala je drama u Potkonju kod Knina gdje su u petak iz kuće u kojoj su živjeli prisilno deložirani Dragan i Ljubica Mišković i njihovo šestero djece.

Pročitajte i ovo Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 4 Pavučnjak Policija traži svjedoke: Osoba smrtno stradala u nesreći u kojoj su sudjelovali auto i motocikl

Do ovrhe je naime došlo jer Dragan nije, unatoč sudskoj presudi, plaćao alimentaciju za izvanbračnu kćer, koju on ne priznaje i tvrdi da očinstvo nije dokazano, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, prodajom kuće na javnoj dražbi prije tri godine podmireno je 80. 000 od ukupno 91. 000 kuna duga za alimentaciju, a nova vlasnica kuće postala je Draganova izvanbračna kći Žaklina Lovrenović. Jučerašnjom ovrhom ona je ušla u posjed svoje imovine, a Miškovići su završili na ulici.

Deložacija je bila zakazana za 12 sati, no još u rano jutro policija je bila na svim pristupnim putovima do kuće s brojem 33 u Potkonju. Od jutra su se počeli okupljati i prijatelji, susjedi i rođaci obitelji Mišković, a stigli su i aktivisti udruge Živi zid vjerujući kako će uspjeti spriječiti deložaciju.

Do podne ih se okupilo oko 60 od čega su gotovo polovica njih bili maloljetnici. Atmosfera je postala dramatična kada su se u pratnji policije pojavili sudski ovršitelj Željko Baturina i Ljiljana Marović-Pirš, odvjetnica Draganove izvanbračne kćeri. Izazvalo je to salve uzvika i povika:

'Ovo je sramota! Imate li savjesti! Gdje ćemo mi? Na ulicu? Zar ova djeca nemaju prava?'

Dragan Mišković zabarikadirao se u kuću i s balkona policiji poručio da živ neće izići.

'Objesit ću se s ovoga balkona i pasti tu pred vas, ali odavde ne idem!'

Policija privela 23 osobe zbog deložacije, među njima i 14-godišnjak

Nakon dva sata čekanja i poziva da Mišković mirno iziđe te da se aktivisti maknu ispred ulaza u kuću, stiglo je 30-ak interventnih policajaca te jednog po jednog prosvjednika koji nisu pružali otpor odvodila u ‘maricu’.

Nisu bili pošteđeni ni maloljetnici. Vika i plač čuli su se sa svih strana. U dva slučaja intervenirala je i hitna pomoć, a liječnička pomoć pružena je i Ljubici Mišković.

'Što mi to radite od djece! Pustite mi dijete, ne lomite mu prste. Sram vas bilo!' vikala je 92 –godišnja Draganova majka Katica dok je pokušavala spriječiti policiju da odvedu njena 16-godišnjeg unuka Luku.

Tri godine stariji Anto Fabijan od šoka je na trenutak izgubio svijest, a potom se doslovno ridao ne mogavši se savladati.

Policija je čak i novinare i fotoreportere udaljila od kuće kada su krenuli s razbijanjem živog zida aktivista i prosvjednika.

Nakon što su svi prosvjednici maknuti, a većina njih odvezena u kninsku policijsku postaju, policija je krenula na kuću. Vrlo brzo pronašli su ulaz sa sjeverne strane kuće te su izveli Dragana Miškovića, nakon čega su sudski ovršitelj i odvjetnica nove vlasnice mogli ući u kuću.

Danas je objavljen i dramatičan video s deložacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene