Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik se oglasio

'Slučaj dr. Bosanac pokušava se zloupotrijebiti u dnevno-političke svrhe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović, osvrćući se na ispitivanje u policiji ratne ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac zbog navodnih ratnih zločina izjavio je kako optužnice koje su donesene na temelju mučenja u logorima nisu relevantne optužnice, a ono što se sada događa jest tehnički završetak svih takvih procesa i definitivno odustajanje od progona osoba koje to ne zaslužuju.

'Ono što nije dobro jest da se to nastoji zloupotrijebiti u dnevno-političke svrhe' izjavio je Josipović u Uredu predsjednika. Predsjednik smatra kako javnost prepoznaje ono što se događa, te da sva državna tijela na temelju politike pomirbe provode ono što je u njihovoj nadležnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor otvorila učenički dom u Vukovaru Kosor: Vukovar je sveto mjesto Slika nije dostupna Ratni zločini Logoraši podnijeli kaznenu prijavu zbog srpskog logora u Boboti

'Vlada i Državno odvjetništvo odlično su proveli ono što je trebalo', istakao je predsjednik i naglasio kako javnost to prepoznaje.

>> Kako je država trebala reagirati na slučaj dr. Bosanac?

'Vjerujem da će na kraju tog procesa svi naši branitelji i građani koji su nepravedno i nezakonito optuženi za zločine biti oslobođeni svake sumnje, da će uzdignuta čela, kao što to mogu i danas, hodati po Hrvatskoj i cijelom svijetu' zaključio je predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene