Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor ima sve više protivnika

Dr. Drago Prgomet najnoviji kandidat za predsjednika HDZ-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polako se povećava broj kandidata za čelnu poziciju HDZ-a.

Predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgije glave i vrata u KBC-u Zagreb, prof. dr. sc. Drago Prgomet, novi je kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a.

Pročitajte i ovo Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju" Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

Prgomet je poslao pismo svim članovima HDZ-a u kojem navodi kako je situacija unutar stranke teška te da bi bilo neodgovorno ne reagirati.

'Činjenica je, za ove promjene trebamo novo vodstvo, nove ljude' najavio je svoju kandidaturu Drago Prgomet.

Nastavio je kako je spreman provoditi politiku 'koja mora odgovoriti izazovima novog vremena'.

Istaknuo je kako njegova kandidatura nije rezultat lobiranja niti unutarstranačkih preslagivanja, te kako ne traži 'potporu interesnih skupina'.

'Uvjeren sam kako sami možemo oblikovati naše sudbine pa i sudbinu naše stranke. To ćemo i uspjeti ukoliko afirmiramo tradicionalne vrline poput vrednovanja poštenog rada, osobne odgovornosti, poštivanja obitelji, domoljublja i optimizma' naveo je.

Za Dnevnik Nove TV rekao je da je uvjeren da radi posao koji je koristan za HDZ. 'Uvjerenje temeljim na potpunom povjerenju svoje obitelji i potpunoj sigurnosti da mogu dobro, korektno, odgovorno i uspješno voditi HDZ. I sa svim članovima HDZ-a do kraja je demokratizirati, učiniti je jačom i pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima', dodao je Prgomet.

Želi, kaže, omogućiti svakom članu da neposredno bira čelnika stranke, a komentirao je činjenicu da je već pet kandidata u utrci za predsjednika stranke. 'Svaki je kandidat dobrodošao i govori o našoj spremnosti da se stranka demokratizira i očekujem fer i korektnu unutarstranačku borbu', kaže Prgomet za Novu TV.

'Svi vi koji svoje povjerenje date meni, ne očekujte nikakve privilegije. Do zajedničkog cilja možemo zajedničkim i mukotrpnim radom' zaključio je Prgomet u pismu.

Borba za predsjednika HDZ-a sada postaje sve zanimljivija. Broj protukandidata Jadranki Kosor sada se povećao na četiri osobe. Osim Darka Milinovića kandidaturu za čelno mjesto HDZ-a službeno je objavio i Domagoj Ivan Milošević. Dok se kandidatura Tomislava Karamarka očekuje za kojih tjedan dana.

Sa za sada 5 kandidata ovo će biti prvi pravi unutarstranački izbori HDZ-a u posljednih 10 godina.

>> Tko će od njih postati šef HDZ-a?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene