Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza Darija Brzoje

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana - ali i čitavo proljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je proljeće, a meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje.

Sinoć, 15 minuta prije ponoći počelo je proljeće.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Ove godine malo ranije nego je uobičajeno. I vrijeme odgovara pravom proljetnom. Već nekoliko dana temperatura je ugodna, a u većini krajeva ima i dosta sunca. Ovaj vikend nam pak nosi više oblaka, posebno nedjelja, a na Jadranu te u krajevima uz Jadran bit će i nešto kiše.

VIDEO Zemlja u kojoj je bila totalna pomrčina Sunca: Ovo je snimljeno jutros u 09:40h

U ponedjeljak razvedravanje, no prema današnjim prognozama čini se da će nastavak tjedna biti promjenjiv, dok u drugoj polovici opet može biti kiše. No, to je za ovo razdoblje vrlo uobičajeno.

I temperatura će više manje biti ugodna te izgleda da barem idućih nekoliko dana neće biti povratka hladne zime. Dakle, proljetno, promjenjivo, razmjerno toplo, vjerojatno uz izmjenu sunčanih i oblačnijih razdoblja. Rekli bismo, u idućem tjednu od svega po malo. Detaljniju prognozu donosimo svaki dan u našem informativnom programu.

A proljeće?

Kad je riječ o proljeću, sezonske prognoze DHMZ-a kažu da će ono vrlo vjerojatno biti prosječno toplo, ili malo toplije nego je to uobičajeno te da će kiše također biti u normalnim okvirima, ili možda čak i malo manje od uobičajenog.

To ne znači da će cijela sezona slijepo poštovati ovakvo ponašanje, može biti i toplijih i hladnijih razdoblja, kišovitih i manje kišovitih, kako to proljeću i priliči, no vjerojatnost za suho i toplije vrijeme, kažu prognoze, ipak je nešto veća.

VIDEO Snimio dva Sunca na nebu

Sezonske prognoze znaju biti prilično škakljive. Naime, iako imaju pouzdano znanstveno uporište, izuzetno važno ih je i pravilno interpretirati. Dojam vremena je jedno, a mjereni podaci drugo. S obzirom na to da smo često vođeni dojmom, moguće je da nam se učini kako sezonska prognoza griješi, iako u velikom broju slučajeva ona odgovara stvarnoj situaciji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene