Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kratke pauze i prvih naznaka proljeća opet smo se vratili zimskom vremenu i snijegu u cijelom kopnenom dijelu. Uz jučerašnji snijeg došlo je i do znatnog pada temperature. Danas će već biti povoljnije, ali će temperature ostati prilično niske.

Takvo zimsko vrijeme donijela nam je duboka ciklona koja se prema nama premjestila sa sjeverozapada Europe gdje je donijela obilan snijeg, tako da smo, u odnosu na Francusku i Njemačku, ipak dobro prošli.

Pročitajte i ovo Olujno nevrijeme pogodilo Karlovac Nevrijeme izazvalo kaos VIDEO Tuča i poplave pogodile sjeverozapad Hrvatske: Auti zapeli u bujicama, uslijed požara došlo do više eksplozija - ozlijeđenog vatrogasca prevezli u KB Dubrava Nevrijeme, ilustracija Hrvatska pod meteoalarmom Zabilježeno više od 107 tisuća munja: Jako nevrijeme protutnjalo Zagrebom, u Slavoniji rušilo stabla, električne stupove...

Današnje jutro ostat će još uglavnom oblačno, a slabog snijega bit će još u Lici i Slavoniji, a u ostalim krajevima samo slabog i povremenog. Temperature oko -2, -3, a u gorju hladnije - i do -8. Na Jadranu će jaka bura s olujnim udarima i dalje stvarati velike probleme, a zbog bure će se ove ionako dosta niske temperature, činiti još i niže. Ipak, sljedećih dana bit će nam još i hladnije.

U drugom dijelu dana, u unutrašnjosti će snijeg posvuda prestati padati i postupno će se smanjivati naoblaka i to posvuda osim u istočnim krajevima. U Slavoniji i Baranji pasti će još snijega i to između 5 i 10 centimetara. I dalje će puhati umjeren sjeverac zbog čega će također biti hladno.

>> Ponovno zimski uvjeti: Snijeg, olujni vjetar, zabrane prometa

I u gorju će se smanjiti naoblaka i prestati snijeg, ali temperature će ostati zimske - najviša će biti nula stupnjeva. Na Jadranu sunčano, ali i dalje jako vjetrovito, puhat će bura s olujnim udarima. Nakon kiše i oblačnog jutra, poslijepodne će se razvedriti i u Dalmaciji, no ostat će hladno zbog jake i olujne bure.

A što nas čeka idućih dana? U Unutrašnjosti snijega više neće biti, no temperature će ostati prilično niske. Zatopljenje možemo očekivati tek od ponedjeljka, no te više temperature bit će popraćene kišom.

Bura će na Jadranu još u subotu biti jaka, ali onda će oslabjeti i okrenuti na jugo. Vikend uglavnom sunčan, a krajem nedjelje naoblačenje s kišom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene