Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobno optuživanje

Donacije za bolesnu kćerkicu roditelji trošili na luksuz?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom prošle godine, na inicijativu roditelja tada 7-mjesečne Tine Špike iz Segeta kraj Trogira, pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć djevojčici koja boluje od Pompeova sindroma, metaboličkog poremećaja koji uzrokuje nedostatak enzima za razgradnju glikogena. Radi se o prvom takvom slučaju u Hrvatskoj.

Građani, fizičke i pravne osobe, odazvali su se molbi za pomoć i svota za liječenje nesretne djevojčice do danas je dosegnula 600 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.Njezina majka Magdalena Balković u medijima je objavila broj bankovnog računa pozivajući dobre ljude na uplatu novca za nabavu lijeka koji kod nas još nije bio registriran, te za kupnju ostalih medicinskih potrepština za djevojčicu, objašnjavajući kako je Tinina bolest obitelj posve financijski iscrpila. Međutim, kao donosi Slobodna, iz KBC-a Split poručuju kako za Tinino liječenje nije bilo potrebno uložiti ni kunu donatorskih sredstava jer sve što joj je potrebno dobiva preko zdravstvenog osiguranja.

Pročitajte i ovo Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

Prve doze spasonosnog enzima myosina Tini je, naime, donirala farmaceutska tvrtka koja ga proizvodi, a ubrzo nakon toga enzim je registriran u Hrvatskoj. Tinini roditelji, koji od listopada prošle godine više ne žive skupa, sada se međusobno optužuju za trošenje donatorskih sredstava namijenjenih Tininu liječenju. Prvi je progovorio otac Tonči Špika, priznajući kako se već četiri mjeseca lomi hoće li javno progovoriti kako Tinina majka Magdalena Balković nemilice troši novac od humanitarne pomoći, mijenjajući automobile i za privatne potrebe nevezane uz Tinu. Ostavila ga je, kaže, prije nekoliko mjeseci i sa sobom s računa, koji samo ona nadgleda, odnijela 300 tisuća kuna, koliko je navodno ostalo od prvotnih 600 tisuća.

Za to vrijeme, Tinina majka ima drugu priču te kaže kako je novac zapravo rasipao njezin suprug.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene