Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digitalni potpis

Stiže nova osobna iskaznica s čipom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku uskoro očekuje promjena osobne iskaznice.

Vlada će u četvrtak donijeti zakon po kojem će nove osobne iskaznice na sebi imati čip, koji će u brojnim situacijama zamijeniti vlastoručni potpis. Osim po čipu, neće se razlikovati od dosadašnjih iskaznica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji Slika nije dostupna Nove mogućnosti Želite osobnu s čipom? Evo što trebate napraviti

Nova osobna izgledat će jednako kao i ona koju dosada koristite, s tim da će na novoj biti čip koji će u velikom broju slučajeva zamijeniti vaš potpis.

MUP upozorava građane: Čuvajte svoje osobne podatke!

Novosti i kod izdavanja osobne. Dobna granica raste sa 16 koliko je bila do sada, na 18 godina. Obvezna je za sve koji imaju prebivalište u Hrvatskoj.

Većinu podataka na jednom mjestu i manje papirologije, podržavaju i građani. Anketirani građani kažu kako je to normalno, jer sve stvari se razvijaju u tom smjeru - dobivanju čipova i gomilanju podataka na jednom mjestu. Važno im je samo da bude sigurno i korisno te da ne stvara dodatni trošak na proračun.

Nove osobne, u novčanicima bit će od jeseni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene