Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu vas skupo stajati

MUP upozorava građane: Čuvajte svoje osobne podatke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dođu li vaši osobni podaci u pogrešne ruke to vas može skupo stajati, pokazao je slučaj mladića u čije je ime nepoznati prevarant sklopio ugovor s telefonskim operaterom i nabio mu dug od nekoliko tisuća kuna.

Dok policija traga za nepoznatom osobom koja je zlouporabom osobnih podataka oštetila 21-godišnjeg mladića, MUP je pozvao građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

MUP ujedno poziva građane da se jave u najbližu policijsku postaju susretnu li se s takvim ili sličnim slučajevima nedozvoljene uporabe osobnih podataka i iskorištavanja osoba za sklapanje pretplatničkih ugovora.

FOTO Doznajte prednosti novih osobnih iskaznica!

Osim toga, MUP upozorava građane da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge drugih osoba koje od njih traže da osobno sklapaju pretplatničke ugovore i njima predaju mobilne telefone, uz obećanje da će za to dobiti novčanu naknadu, a kasnije neće biti u obvezi plaćati mjesečne račune.

Građani su, navodi MUP, kao potpisnici ugovora sami odgovorni za ispunjavanje ugovorenih obveza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene