Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Složeni odnosi

Gledaju li u Neumu na otvaranje mosta ispod oka? "Nećemo izgubiti ni jednog gosta"

Pelješki most nastao je dijelom i zbog kompliciranog prolaska kroz Neum, odnosno prolaska dviju granica i gužvi koje su se zbog toga stvarale. Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić javio se iz Neuma gdje je provjerio je li otvaranje mosta dan za slavlje ili ipak ne.

To je pitao hotelijera Davora Krešića.

"Definitivno slavlje, više je pozitivnih strana koje će donijeti nego negativnih. Moramo znati da je smisao turizma kvalitetan život lokalnog stanovništva, nama će život biti podnošljiviji tijekom sezone", smatra ugostitelj Krešić i dodaje kako Neum neće izgubiti niti jednog gosta. Na Pelješcu nema smještajnih kapaciteta, a promet će biti smanjen za 30 posto pa očekuje da to neće previše utjecati na turizam u Neumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DRASTIČNA PROMJENA Velika zabrinutost u Neumu: "Od danas sve će se promijeniti. Samo jedan grad će profitirati"

Ove godine otvorena je i prometnica od Neuma prema Stocu. Hotelijer kaže da ove godine stanovnici Neuma imaju dva razloga za slavlje.

"Cesta Stolac-Neum, već osjećamo po broju gostiju koji dolazi, a lokalno stanovništvo se vraća prema zaleđu. Neum čeka lijepa priča u sljedećih 4-5 godina", smatra Krešić.

Pročitajte i ovo Neum - 3 Reportaža Sanje Jurišić Što Neumu donosi otvaranje Pelješkog mosta? "Neum ima neku svoju klijentelu..."

Svečano otvaranje Pelješkog mosta iz minute u minutu pratite >>OVDJE

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene