Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraljevstvo za olovku!

Đuro Sessa "fantomskim" potpisom preuzeo dužnost šefa Vrhovnog suda u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamera Dnevnika Nove TV snimila je nesvakidašnji prizor danas u Saboru, na svečanoj prisegi novog predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse.

Tijekom ceremonije prisege na dužnost predsjednika Vrhosnog suda, Đuro Sessa morao je staviti i svoj potpis na dokument, no kamera Dnevnika Nove TV zabilježila je vrlo neobičan trenutak tijekom potpisivanja.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

Naime, Sessi je poslušnost odbilo nalivpero, koje jednostavno nije pustilo tintu. Sessa je isprva gestikulirao kako nalivpero ne piše pa je onda još par puta pokušao natjerati ga proradi, no bez uspjeha.

Sessa je tad odlučio ostaviti svoj potpis, bez obzira što nalivpero ne radi. Ispisao je svoje ime i prezime, iako na papiru nije ostalo ništa te uredno zaklopio dokument, ustao i nastavio s ceremonijom.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao mu je na novoj dužnosti nakon toga.

Predsjednik Vrhovnog suda po položaju je ujedno i predsjednik DIP-a. Prisezi su nazočili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, potpredsjednici Sabora Furio Radin i Siniša Hajdaš Dončić te članovi DIP-a.

"Nadam se da ću dužnost predsjednika DIP-a, koji smatram vrlo važnim tijelom u demokratskom sustavu Hrvatske, voditi na način da će ono i dalje biti perjanica neovisnih tijela u Hrvatskoj i osiguravati da se demokratski poredak razvija i bude na diku cijelom svijetu", kazao je Sessa u obraćanju nakon prisege.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene