Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili na sudu

Direktori dobili spor: Iz državne blagajne odlazi još nekoliko milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok s jedne strane država želi napuniti proračun, s druge strane, iz njega će morati zagrabiti milijune kuna za plaćanje odšteta za vlastite propuste ili pogreške.

Dvojica direktora Croatia osiguranja, Hrvoje Vojković i Damir Mihanović, nakon smjene, tužili su tvrtku i nakon dvije godine dobila spor! Sud ih sada vraća na posao, uz mogućnost plaćanja pozamašnih otpremnina.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Damiru Mihanoviću prije dvije i pol godine uručen je otkaz, jer, kako kaže, nije želio zataškati aferu Fimi medija. Prvi je javno progovorio o tome. A kažnjen je, kaže, jer je svojim istupima naštetio tvrtki u kojoj je radio. Pa je podnio tužbu Trgovačkom sudu. I presudu dobio.

Isto rješenje, čije se detaljno obrazloženje, zbog godišnjih odmora, na sudu ne može dobiti, stiglo je i bivšem šefu Uprave tog osiguravajućeg društva, Hrvoju Vojkoviću. On tvrdi da je tvrtka za njegova mandata uspješno poslovala. 'Svakog se može imenovati i razriješiti na način na koji je to propisano zakonom. U ovom slučaju to nije bilo utemeljeno na zakonu. Ovo što se jučer dogodilo nama je jedan velika satisfakcija', rekao je Hrvoje Vojković.

>> Svjedok USKOK-a: 'Mnogi su znali za nepravilnosti'

Političku odluku o njihovoj smjeni, tražila je tada Vlada Jadranke Kosor, a donio Nadzorni odbor. Ni ona, ali ni HDZ-ov bivši ministar financija, Ivan Šuker, danas o ovom slučaju ne žele govoriti.

Odgovor o milijunskoj otpremnini na koju ima pravo izbjegava i Vojković. Samo ako podnese tužbu u novom postupku, mogao bi profitirati. 'Koliko je to i na koji način ćemo to ostvariti je nešto s čim se ne opterećujem i ne želim razmišljati', kaže Vojković.

Slično misli i Damir Mihanović. 'Trebamo čekati da ova presuda bude pravomoćna i nakon toga možemo objektivno razgovarati', kaže Mihanović.

Prije konačne odluke, želi obavijesti sadašnje poslodavce, a tek onda odlučiti vraća li se na staro mjesto s kojeg je otišao kao krunski USKOK-ov svjedok.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene