Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljena privremena Uprava

Iz Podravke umiruju radnike: Stabilni smo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gigant iz Koprivnice je stabilna kompanija, više puta su danas ponovili u Podravci, no gradonačelnik je ipak zabrinut.

'Ovo što se dogodilo nikako nije dobro za kompaniju, što će biti sa ljudima za koje se pretpostavlja da su stavili svoje prste u pekmez u ovom trenutku me nije briga, neka to odradi odvjetništvo i pravosudna tijela', rekao je Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice. Ljubo Jurčić, budući novi predsjednik Nadzornog odbora, trebao bi vratiti poljuljani ugled.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

>> Uhićeni zbog malverzacija s dionicama Podravke

>> Prvi od šestorice uhićenih u 'Slučaju Podravka' doveden u Uskok

Uhićenja čelnika Podravke izazvala su buru u Koprivnici. Operativno poslovanje tvrtke ne smije doći u pitanje - poručuju preostali, neuhićeni, članovi Uprave. 'Najveći je sada teret na izvršnom menagmentu, da odrađuje onaj operativni dio kompanije to znači od nabave, proizvodnje, logistike, prodaje, marketinga, da to funkcionira. Mislim da to prema svim informacijama funkcionira u redu, prema planovima', istaknuo je Marin Pucar, član Uprave Podravke.

Zamjenica predsjednika NO Ksenija Horvat rekla je novinarima po završetku sjednice da je 48-satno razdoblje dovoljno za vođenje dok se ne dobiju rezultati policijske istrage temeljem kojih će se onda donositi daljnje odluke. Iz Sindikata, pak, umiruju radnike. 'Mislim da je vrlo bitno za 4.500 radnika koji se nalaze ovdje u Koprivnici i 6.000 kojih ima u cijeloj Hrvatskoj plus članovi njihovih obitelji, dakle, vrlo je važno da je tvrtka stabilna', objasnila je Ksenija Horvat, sindikalna predstavnica Podravke. Rade se i planovi kako se izvući iz dugova proisteklih iz pozajmice od 65 milijuna kuna splitskom SMS-u. 'Ono što mi sada definitivno imamo je taj brand, mi dakle proizvodnju dobrog dijela asortimana SMS-a možemo pokrenuti čak i na drugim mjestima', rekao je Miroslav Vitković, zamjenik predsjednika Uprave Podravke. Podravka je tijekom dana bila na posebnom režimu Zagrebačke burze. Cijena joj je, na kraju dana, bila iznad 300 kuna i ipak je poslovala u plusu.

Podravku u idućih 48 sati vode Vitković i Pucar

Nakon što su na sjednici Nadzornog odbora Podravke, zamjenik predsjednika Uprave Miroslav Vitković i član Uprave Marin Pucar izvijestili članove Nadzornog odbora da se poslovanje odvija nesmetano, Nadzorni odbor dao im je ovlaštenja za operativno upravljanje kompanijom u sljedećih 48 sati, dok su za sve druge odluke dužni prethodno zatražiti odobrenje Nadzornog odbora, priopćeno je  iz te kompanije.

U priopćenju iz Podravke navodi se kako je zaključeno da će Nadzorni odbor i dalje poduzimati sve radnje iz domene svojih ovlaštenja, kako bi se nastavilo redovito poslovanje kompanije s ciljem sprečavanja eventualnih neželjenih posljedica.

Sljedeća sjednica Nadzornog odbora Podravke održat će se u petak, 23. listopada u 17 sati u sjedištu Društva te će se na njoj, između ostalog, raspravljati o planu daljnjeg rada Uprave i Nadzornog odbora, navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene