Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platili, a nemaju vodu

Suho desetljeće: Platili vodu prije deset godina, ali nisu vidjeli ni kap!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su mještani tri zaseoka platili priključak na vodovod prije više od deset godina, vodu još nemaju. Postavljeni su i cjevovod i vodomjeri, no nije protekla ni kap vode.

Toni Štulić, stanovnik mjesta Štulići, već godinama čeka vodu, s obzirom da je cjevovod postavljen, a ugovor potpisan s Vrgorskim komunalcem u iznosu od 1.079 kuna, no vode i dalje nema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podzemne vode Važno upozorenje komunalnog poduzeća: Prokuhavajte vodu, zabilježena visoka zamućenost - može biti opasno Pitka voda u Splitu - 1 UVIJEK ISTA PRIČA Split opet bez pitke vode, bez struje, građani su ogorčeni: ''Nemar je to i nebriga!''

'Mislite da s obzirom na to da imate ugovor,  za 30 dana izvođač bi trebao to regulirati, no od toga se ništa nije dogodilo. Prošlo je već 10 godina.', rekao je Štulić.

Trogirsko bi odlagalište u vrlo kratkom roku moglo dobiti privremenu dozvolu

Vodu nema ni dvadesetak kućanstava u blizini Vrgorca. Svi oni platili su priključak, a sada vodu za piće kupuju, dok za zalijevanje biljaka i vrta koriste stari vodovod koji presuši i po pola godine.

'Problem je u organizaciji, problem je u ljudima koji su to organizirali da se nešto napravi, a zapravo ništa nije napravljeno.', rekao je Zvonimir Ravlić, stanovnik Gornjih Ravlića.

Izgrađeni su i hidranti, no ako bukne požar, stanovnici Vrgorca i okolnih sela nemaju je s čime ugasiti.

Radove je naručilo vrgorsko komunalno poduzeće, a sufinancirale su ih Hrvatske vode. No, komunalno nikad nije provelo tehnički pregled niti dobilo uporabnu dozvolu. Komunalci pak nisu platili izvođaču radova za sporni vodovod.

Bandić: Do kraja godine treba srediti stanje u komunalnom redarstvu

Radovi, prema riječima Alena Govorka, direktora 'Komunalnog' u Vrgorcu, nisu stručno izvedeni. No, ni nakon izmirenja dugovanja - vode nema.

'Izvođač radova je tužio tvrtku Komunalno i dobio taj spor i ovrhom se naplatio', rekao je Govorko te dodao kako 'nema šanse da se na taj vodovod prispoje ti stanovnici. Rješenje bi bilo da Hrvatske vode ponude da odradimo radove i da investiraju u taj vodovod jer mi sami kao malo poduzeće nemamo tolike mogućnosti.'

Direktor mještanima sada nudi povrat novca, no stanovnicima ne treba novac, njima treba voda, a sve što je potrebno za pitku vodu su davno platili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene