Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnički višak u gradsko redarstvo

Bandić: Do kraja godine treba srediti stanje u komunalnom redarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da do kraja godine treba srediti stanje u komunalnom redarstvu, te najavio da će oni koji u Gradskoj upravi ili u Zagrebačkom holdingu budu tehnički višak dobiti mogućnost da rade u gradskom redarstvu.

Bandić je to najavio na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, a potaknuo ga je zastupnik s njegove liste Davor Štern, koji se založio za osnivanje gradskog redarstva koje bi uvelo reda u mnoge aspekte života grada.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek"

>> Sindikati: 'U Holdingu sve rade na svoju ruku, ishitreno i loše'

'Kucate na otvorena vrata i to ćemo učiniti do kraja godine', rekao je Bandić i dodao kako će svi komunalni redari dobiti uniforme i značke te će se svaki mjesec 'rotirati' po cijelom gradu pa neće imati 'svoj kafić i svoju ulicu'. 'To su dosad bili 'mali bogovi' kojima se svi miču jer oni određuju koliko će tko metara terase dobiti. Tu ćemo napraviti reda', poručio je.

Ponovio je da je smanjivanje broja zaposlenih i plaća za 10 posto u Holdingu i Gradskoj upravi preduvjet da bi mogli preživjeti, navodeći pritom da neće biti zapošljavanja novih ljudi u gradskom redarstvu već će taj posao biti razmješteni oni koji će biti tehnološki višak. 'Servis smo građana i logistika poduzenicima, dijelimo njihovu sudbinu', naglasio je Bandić.

Ističući da Holding očigledno ne može uzeti novce koji mu se nude na dlanu, Pero Semren (HDZ) upitao je zašto se račun za potrošnju plina ne može platiti karticom, nego samo gotovinom te dodao da je slično i u ostalim podružnicama, primjerice u Čistoći.

Predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić rekao je da će svakako provjeriti postoji li objektivan razlog za to i da će učiniti sve da se uvede kartično plaćanje. Gradonačelnik Bandić podsjetio je kako je prije godinu dao nalog da se napravi jedinstvena uplatica, pa će provjeriti što se tu napravilo i koliko je novca za to utrošeno.

Tin Pažur (SDP) upitao je može li Grad Zagreb pomoći umirovljenicima, budući da su od 1. siječnja za 20 posto poskupjeli domovi za starije i nemoćne u gradskom vlasništvu, a Bandić mu je odgovorio da cijene nisu dizali šest godina te da ne bi ni sada da 'imamo svoje pare'. Podsjetio je da je kroz redistribuciju poreznih stopa Grad ostao bez stotina milijuna kuna, baš kao i kroz decentralizaciju sredstava.

'Tuđe nećemo svoje ne damo', rekao je Bandić i dodao kako Grad traži rješenja i poduzima pravne radnje kako bi vratili novac od države i pomogli starijim sugrađanima, ponovivši da su cijene gradskih domova 30 do 40 posto niže od privatnih. Izvijestio je i da će do nove godine Grad nabaviti 10 vozila za osobe s invaliditetom i 20 mini-buseva, odgovarajući na upit Davora Bernardića (SDP) u kojoj je fazi plan nabave novih ZET-ovih vozila za osobe s invaliditetom.

Nenad Matić (HSS) upitao je što je s projektom 'Zagreb na Savi', koji se najavljivao još prije godinu dana, a Bandić mu je odgovorio da se u projekt krenulo 'strastvenom ljubavlju'. Njegova zamjenica Sandra Švaljek dodala je kako je Grad maksimalno uključen u projekt te da su u tijeku pripreme s dvije županije, Zagrebačkom i Sisačko-moslavačkom, te sedam ministarstava i agencijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene