Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

Dinamo kao udruga ne plaća porez, gdje je novac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jeku afere o namještanju nogometnih utakmica hrvatskih nogometnih klubova akcija Dnevnika Nove TV 'Želimo znati' dotakla se pitanja novca koji kruži u sportu, a od kojeg država i porezni obveznici nemaju koristi.

Milijuni kuna okreću se gotovo svakodnevno kroz najbitniju sporednu stvar na svijetu - nogomet. Od transfera Modrića, Eduarda, Ćorluke, Lovrena i ostalih Hrvatska nije imala financijsku korist. No korist je imao Dinamo. Inače neprofitna udruga građana nije obveznik poreza na dobit. Državi pred nosom tako cure milijuni, tako da večerašnji Dnevnik Nove TV otvara pitanje - zašto, do kada i može li se promijeniti Zakon o udrugama?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi uspjeh akcije u Vukovaru 'Želimo znati' riješio problem učeničkog doma Slika nije dostupna Želimo znati 'HAC je instrument za slanje našeg novca u čudne džepove'

Zdravko Mamić i Dinamo ne rade ništa protuzakonito već samo vješto koriste rupu u zakonu. Država to tolerira i gubi servirani novac zbog lošeg zakona. Predstojnik Vladina Ureda za udruge Igor Vidačak otvoreno je za Dnevnik Nove TV rekao: 'Uvijek u svakoj zemlji ima slučajeva gdje se pojedinci iz nekih drugih razloga odlučuju iskoristiti udruge kao paravan za stjecanje dobiti i bogaćenje no to ne bi trebalo tolerirati.'

Zašto to država pušta i do kada, ministarstvo financija ne želi reći, ali ministar uprave Davorin Mlakar obećava: 'Nekakve promjene će se u toj cijeloj grupaciji udruga morati dogoditi.' Na inzistiranje reporterke Tatjane Krajač na odgovoru na pitanje kada će se to dogoditi, Mlakar je odgovorio tek na jesen.

Dnevnik Nove TV pogledajte večeras u 19.15 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene