Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadač uhićen

Detalji napada kod Valpova: "Pucao je u policajca, okrenuo se prema drugim osobama, ali čahura se zaglavila u cijevi"

Mjesto na kojem je ranjen policajac - 2
Mjesto na kojem je ranjen policajac - 2 Vlado Kos/Cropix
Aktualno Galerija Mjesto na kojem je ranjen policajac - 2 Mjesto na kojem je ranjen policajac - 2 Foto: Vlado Kos/Cropix Mjesto na kojem je ranjen policajac - 1 Mjesto na kojem je ranjen policajac - 1 Foto: Vlado Kos/Cropix Mjesto na kojem je ranjen policajac - 4 Mjesto na kojem je ranjen policajac - 4 Foto: Vlado Kos/Cropix Mjesto na kojem je ranjen policajac - 3 Mjesto na kojem je ranjen policajac - 3 Foto: Vlado Kos/Cropix +1 Ilustracija Galerija 1/6 >>
Kod Valpova je uhićen muškarac nakon što je vatrenim oružjem ozlijedio policajca. Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Beće kazao je kako je napadač uperio pištolj u druge osobe, a da mu se metak zaglavio. Imao je šest komada streljiva.

Osječko-baranjska policija u petak je uhitila 64-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je u mjestu Šag, kod Valpova, vatrenim oružjem ranio policajca. Kod Vatrogasnog doma u Šagu ozlijeđen je policajac iz postaje u Belišću koji se u tom trenutku nalazio izvan službe, a policija je s tim događajem povezala 64-godišnjaka, koji je uhićen.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Beće rekao je da je policajca hitac pogodio u gornji dio ruke. 

Beće je potvrdio kako je napadač pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali je spriječen i zadržan do dolaska policije. S obzirom na to da metak nije pogodio kost, postoji mogućnost da će ozljede biti okarakterizirane kao lakše.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojem je ranjen policajac - 4 uhićen napadač FOTO Drama kod Valpova: Upucan policajac, hitno prebačen u bolnicu

"Očevid je završio. 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve u redu, na što su mu odgovorili da je sve u redu, osoba je izišla van, zatvorila vrata", ispričao je policijski načelnik.

"Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu, nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava opaliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušava, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje", nastavio je.

Tvrdi kako je u konačnici sve dobro završilo jer je policija u spremniku pištolja našla još šest metaka. "Da je uspio u naumu, pitanje što bi bilo na kraju", rekao je Beće za RTL. 

Ozlijeđeni policajac prevezen je nakon incidenta u osječki Klinički bolnički centar gdje je operiran. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene