Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC potpisao koalicijski sporazum sa Zelenom alternativom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore potpisali su predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Zelene alternative - 'zeleni' Anton Rupnik.

Prema tom sporazumu DC i Zeleni zajednički će nastupiti u II., VI. i VIII. izbornoj jedinici, a u Osmoj će nositelj liste biti Anton Rupnik, rekla je Škare Ožbolt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škare-Ožbolt: 'DC nije pozvan na sastanak o ZERP-u' Slika nije dostupna DC traži odgovornost Vlade za 'slučaj' Brodosplit

Naglasila je kako Zeleni pripadaju hrvatskoj političkoj budućnost te da se ne svrstavaju ni desno ni lijevo na političkoj sceni.

Predsjednica DC-a je istaknula kako u Osmoj izbornoj jedinici očekuju dobre izborne rezultate. Dodala je kako ne treba previše vjerovati izbornim anketama koje DC-u daju male šanse za izborni uspjeh dodavši da će DC sigurno biti nazočan u budućem sazivu Sabora.

Potpisavši sporazum, predsjednik Zelene alternative Anton Rupnik rekao je da njegova stranka i DC uspješno surađuju već osam mjeseci te da su u Puli treća politička snaga. Naglasio je i važnost zaštite okoliša u svojoj izbornoj jedinici jer na njezinu području velika postrojenja prijete okolišu, poput termocentrale Plomin, Rafinerije Urinj, Naftnog terminala Omišalj i drugih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene