Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC traži odgovornost Vlade za 'slučaj' Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je kako je hrvatska Vlada zloporabila položaj u slučaju Brodosplit, koji izravno kompromitira ministra gospodarstva Branka Vukelića kao predsjednika Nadzornog odbora.

DC od ministra Vukelića očekuje ostavku, a odgovornost traži i od predsjednika Vlade Ive Sanadera, koji je dopustio da afera Brodosplit izravno kompromitira Vladu i hrvatski pravni sustav, rekla je Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Slika nije dostupna Škare-Ožbolt: 'DC nije pozvan na sastanak o ZERP-u'

'Ivo Sanader osobno je namještao članove Uprave Brodosplita. Predsjednik Nadzornog odbora njegov je izbor kao i nekadašnji zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Siniša Poljak, koji je ljetos netragom nestao', rekla je, ističući da je Vlada 'u aferi Brodosplit bez sumnje zloporabila položaj', što joj se, zaključila je, 'u zadnje vrijeme često događa'.

'Ova Vlada počinje štetno djelovati za interese Hrvatske', ocijenila je, pozivajući Vladu da 'javno kaže odakle će namaknuti 2,5 milijardi kuna za ispunjenje predizbornih obećanja koja je već počela davati'.

'I DC podupire povrat duga umirovljenicima i povećanje rodiljnih naknada, ali nas zanima odakle novac za sve to, te se pitamo zašto novca nema i za sanaciju bolnica i kazališta, povećanje učiteljskih plaća. Protivimo se da se predizborna kampanja HDZ-a plaća iz državnog proračuna nerealnim obećanjima', poručila je predsjednica DC-a.

Zaključila je kako će Vladina obećanja vrijediti samo do dana izbora, a zatim će netragom nestati.

Potpredsjednik stranke i predsjednik vukovarsko-srijemskoga DC-a Đurica Mišin optužio je Vladu da, 'umjesto da štiti pravni sustav u zemlji, potiče i zataškava afere'.

'HDZ je znao i za 'Kamen Ingrad' i, umjesto da se obračuna s ilegalnim radnjama Vlade Zeca, kao i u slučaju Brodosplita, cijelu aferu pokušao je zataškati', rekao je Đurica Mišin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene