Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DANIJEL ŽAMBOKI

Šef Agencije koju se proziva zbog pljačke u Ini dao ostavku: Što čeka ostale?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Danijel Žamboki u ponedjeljak je podnio neopozivu ostavku.

Predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Danijel Žamboki Vladije poslao zahtjev za razrješenje s dužnosti Upravnog vijeća.

Drugi članovi HERA-ina upravnog vijeća za sada nisu podnijeli ostavke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIVREMENO RJEŠENJE Plenković zatražio ostavke: Vlada iza zatvorenih vrata predložila tri nova hrvatska člana Uprave Ine

Članove i predsjednika Upravnog vijeća HERA-a imenuje i opoziva Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade, a da je Žamboki podnio neopozivu ostavku Hini je potvrđeno iz HERA-e.

Vlada je u ponedjeljak zaključila da Godišnje izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za 2021. godinu i Izvješće o ostvarenju proračuna HERA-a za 2021. godinu nije zadovoljavajuće te takvo mišljenje proslijedila Saboru.

Pročitajte i ovo Oduzimanje imovinske koristi i mjere osiguranja 2021. NAPLATA TEŠKOM MUKOM I kriminalci plaču: DNEVNIK.hr doznaje koliko im je imovine država oduzela, što još sve čuva, ali i koji je ključan problem

Premijer Andrej Plenković je nakon Vladine sjednice rekao je da će Sabor o raspravljati o Vladinom negativnom mišljenju na HERA-ino izvješće u četvrtak te da će saborska većina biti za promjene, odnosno za smjenu cijeloga HERA-ina Upravnog vijeća, a da će članovi tog vijeća biti na funkciji dok se ne izaberu novi.

HERA je zadnjih dana pod pojačanom lupom javnosti jer se spominje upravo njezina sporna uloga u davanju dozvole za trgovanje plinom tvrtki OMS, koja je bila jedna od ključnih poluga u organiziranju pronevjere Ininog plina uz štetu veću od milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Dvaput je dvaput" Plenković najavio rješenje za otpremnine članova uprave Ine: "Nadzorni odbor će objasniti kako će se to izbjeći"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Sve po zakonskom okviru" U Hrvatskoj je sve moguće: Hrvatska svemirska zaklada ima dozvolu za trgovinu plinom, dobili su je nedavno od državne agencije. Što mislite, koliko imaju zaposlenih?

HERA-inu ulogu u toj aferi krajem prošloga tjedan kritizirao je i saborski Odbor za gospodarstvo, na kojemu je zatražen odlazak čelnih ljudi HERA-e. 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene