Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum ispunjava obećanje

VIDEO Nisu ga niti podigli, a već oštećen natpis pod kipom Franje Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Križ visok 10 metara danas navečer počet će s postavljanjem na splitskom Marjanu.

Ako vidite postavljanje križa na Marjanu i želite to podijeliti s ostatkom Hrvatske, uslikajte ili snimite 'novo ruho' Marjana i pošaljite vaše snimke na moj.report@novatv.hr. Splitski gradonačelnik Željko Kerum je najavio postavljanje križa i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Danas će se početi postavljati križ, a do kraja tjedna postavit će se i spomenik Tuđmanu. Kip možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljena proslava 'Kerumov križ' se još uvijek postavlja na Marjanu Slika nije dostupna Završne pripreme Kerum uskoro otkriva križ na Marjanu i spomenik Tuđmanu

Prilikom istovara oštećen je natpis na spomeniku, no oštećenje nije veliko. U pomoć radnicima je priskočio splitski dogradonačelnik Jure Šundov.

>> Kerum uskoro otkriva križ na Marjanu i spomenik Tuđmanu

Sutrašnji dan za mnoge bi Spličane tako trebao pružiti novi pogled prema Marjanu i 10-metarskom, kontroverznom križu, oko kojeg se Kerum prepirao, kako s građanima, tako i s Ministarstvom kulture, odnosno ministricom Andreom Zlatar Violić.

Podsjetimo, Kerum je prvotno htio podići i ogroman kip Isusa na Marjanu, no ta mu ideja ipak nije prošla.

Kerum je svečano otvaranje križa na Marjanu zakazao za idući tjedan, a otkud se skupio novac za njegovu izradu i postavljanje, javnosti je ostalo nepoznato.

Ako vidite postavljanje križa na Marjanu i želite to podijeliti s ostatkom Hrvatske, uslikajte ili snimite 'novo ruho' Marjana i pošaljite vaše snimke na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene