Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali ih na rad

Dalmacijavino: Nakon pet mjeseci bez kune, radnicima ponudili pola jedne plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za svoju imovinu, ali u nešto drugačijem kontekstu, bore se i radnici drniške podružnice Dalmacijavina. Nakon što pet mjeseci nisu dobili plaću, prekinuli su rad u vinogradu i odlučili sa sindikalistima raspraviti situaciju u kojoj se nalaze.

Tijekom oštre rasprave sindikalisti su predložili radnicima da ne prekidaju proizvodnju jer bi tijekom iduća dva tjedna mogli dobiti pola jedne plaće od ukupno pet koliko im se duguje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV Ilustracija Najavio sindikat Njemački strojovođe idu u štrajk, otkazat će se na tisuće putovanja: Traže veće plaće, kraće radno vrijeme...

'Evo, slušajući vas, mislim da se ponavlja ista situacija, mislite li vi da smo mi stvarno glupi i da mislimo da to ima veze sa stvarnošću', zapitala je Milanka Vranić, radnica.

>> Stečaj Dalmacijavina: Očajni radnici okupili se u pogonima

Čelnici sindikata ne odustaju, pokušavaju nagovoriti radnike da ne prestanu raditi. Ni javnost ni radnici danas nisu saznali ništa. Sindikat ih je tvrde sličnim riječima već izigrao. Ako radnici ne nastave raditi, loze će prirodnim tijekom propasti. Na posao će doći ali raditi neće, odlučili su nakon današnjeg sastanka- radnici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene