Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjenjivanje informacija

Dačić: Simovićevo uhićenje potvrda dobre suradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić ocjenio je uhićenje pripadnika 'zemunskog klana' Miloša Simovića potvrdom dobre policijske suradnje susjednih zemalja, podsjetivši da su hrvatska i srbijanska policija već neko vrijeme izmjenjivale podatke o pripadnicima te zločinačke skupine, prenijela je u četvrtak srbijanska agencija Beta.

'Već neko vrijeme s hrvatskim kolegama izmjenjujemo informacije o mogućem boravku pripadnika zemunskog klana u Hrvatskoj', rekao je Dačić te dodao kako je Simovićevim uhićenjem još jednom dokazana važnost suradnje među policijama. Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova objavio je da su policijski službenici granične policije na području Morovića kod graničnog prijelaza u Batrovcima u četvrtak ujutro uhitili Simovića kad je pokušao ilegalno prijeći državnu granicu iz Hrvatske prema Srbiji.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Podaci o njegovu identitetu utvrđeni su na temelju Simovićeve izjave, koji uza se nije imao isprave, a kao bi se utvrdio i potvrdio identitet, sproveden je u policijske prostorije u Beogradu. Nakon toga Simović će biti poslan na izdržavanje zatvorske kazne od 30 godina na koju je osuđen zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića te kazne od 40 godina zbog više ubojstava, navodi se u priopćenju srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Miloš Simović osumnjičen je da je u utorak pucao u Sretka Kalinića, također pripadnika 'zemunskog klana'. Njega je teško ozlijeđena pokraj jezera u Rakitju u utorak pronašao prolaznik, nakon čega je u Zagrebu Kalinić operiran i izvan je životne opasnosti. Obojica su u odsutnosti osuđena na po 30 godina zatvora za ubojstvo Zorana Đinđića 2003., od kada su bili u bijegu. Pripadnici posebnih postrojba Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Bugarske u četvrtak su u vojvođanskom mjestu Kuli izveli zajedničku vežbu spašavanja talaca.

Vježba je izvedena nakon zajedničkoga dvotjednog uvježbavanja u tom mjestu pod vodstvom francuske posebne postrojbe RAID. U vježbi je sudjelovalo 47 pripadnika posebnih postrojba iz navedenih država. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene