Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisao ugovore

Čuvajte se prevaranata: Sve što je htio bio je dodatni posao, a sada mu prijeti ovrha...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog potrebe za popunjavanjem kućnog budžeta, ovaj se 33-godišnjak našao u opasnosti od ovrhe.

Jeste se ikada zatekli su sličnoj situaciji? Putem interneta ste kupili proizvod koji nikada niste dobili? Netko vam je hakirao računalo? Upao u e-mail? Pozivamo vas da s nama podijelite vaše priče kako bi mogli upozoriti na probleme sa sigurnošću. Javit nam se možete na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Zdenko Turčić, 33-godišnjak iz Krapinskih Toplica, prije nešto više od šest mjeseci, bio je žrtva neobične prevare. Budući da mu je trebao novac za popravak, tehnički pregled i registraciju svog 17 godina starog automobila, pokušao je potražiti neki povremeni posao.

Na Facebooku je pronašao oglas kako stanovito poduzeće Penelopa d.o.o traži honorarce za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu, uz plaću od oko tisuću kuna tjedno. 'Radim kao spasilac na bazenima u Termama Tuhelj i pomislio sam kako bi mi taj honorarni terenski posao bio baš idealan da si popravim i registriram auto, a kasnije i malo poboljšam kućni budžet. Javio sam se na oglas i rekli su mi kako baš trebaju neku mlađu osobu s autom tko će im pokriti zagorsko područje i da dođem u Zagreb k njima. Rekao sam im kako mi je auto pokvaren, no odgovorili su mi kako nema nikakvih problema i da će oni doći po mene u Zagorje. Na meni je samo da sa sobom ponesem osobnu iskaznicu i OIB. Bila su dvojica, jedan stariji, a jedan nešto mlađi. Prvo su me odvezli u Prečko da potpišem ugovor s Tele2, odmah zatim u King cross gdje sam potpisao ugovor s VIP-om, a nakon toga i na Lanište gdje sam sklopio ugovor s HT-om. Kad sam im sve potpisao, uzeli su mi sva tri mobitela i rekli mi kako će oni sada dalje srediti pretplatu i da 'ja ne bum imal ništa s tim'. Ja trebam samo čekati, a oni će me obavijestiti kada ću početi s poslom.

Ovo su vaše priče: Evo kako su vas varali

No, samo dva, tri dana kasnije shvatio je da je prevaren. 'Naime, dobio sam dva računa od VIP-a, jedan na 16.500 kuna, drugi na 13.500 kuna, a nekoliko dana kasnije i od Tele2 na 2800 kuna. Naravno, odmah sam nazvao teleoperatere i blokirao svoje ugovore, no bilo je kasno. Moji 'agenti' i dalje su mi govorili da ništa ne brinem i da će sve biti u redu. No, desetak dana kasnije izgubio im se svaki trag i više se nisu javljali na mobitele. Sve sam prijavio i policiji, a teleoperateri su mi samo rekli kako račune moram podmiriti ili mi prijeti ovrha, i da ne mogu ništa napraviti dok se sudom i pravomoćnom presudom ne pronađe krivac. U prosincu sam bio i na policiji na prepoznavanju i na slici odmah prepoznao jednog od 'agenata'. Mislim da su ga uhvatili, ali što će biti dalje, ne znam. Znam da sam postupio naivno jer sam sam došao s osobnom iskaznicom i potpisao ugovore, no što da sada radim, pita se Turčić.

Zbog toga što račune nije platio, niti ih može platiti, sada mu se prijeti ovrhom. 'Imam manje od tri tisuće kuna plaće. I ovako jedva preživljavam i spajam kraj s krajem i ne znam što će biti ako mi ovrhom sjednu ne plaću', rekao je na kraju Zdenko Turčić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene