Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čučić nije kriv za nezakonito oduzimanje djeteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Sisku danas je donesena nepravomoćna presuda prema kojoj bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić, zajedno sa svojim pomagaćicama, Marijanom Pekas i svojom bivšom odvjetnicom,a sada suprugom Natašom Pifar Mihelić, nije kriv za nezakonito oduzimanje djeteta.

Njima je 17. rujna prošle godine počelo suđenje zbog nezakonitog oduzimanja i skrivanja Čučićeve kćeri Sare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen na 25 godina Dario Kordić stigao u Zagreb: Policija privela osobu koja mu je vikala da je ubojica i sotona Slika nije dostupna Nevjerojatna sudbina DOKAZI IZMIŠLJENI? Čekao smrtnu kaznu rekordnih 48 godina pa ga oslobodili...

Sutkinja koja je vodila proces protiv Čučića, Nataša Brleković, prihvatila je argumenat obrane da razvod od bivše supruge Magali Boers, u vrijeme skrivanja djevojčica, u Hrvatskoj nije bio pravomoćan. Čučiću je tako za sada ostala jedino kazna za zlostavljanje u obitelji jer je tukao bivšu suprugu, no još nije pozvan na odsluženje 14-tomjesečne zatvorske kazne.

>> 'Svi smo mi Ljubomir Čučić'

>> Kraj drame: Pronađene Sara i Lara Čučić

>> Čučić oteo djecu, traži ga policija

>> Ljubomir Čučić vikao na novinare 

Čučića se, podsjećamo, teretilo da svoje dvije kćeri, petogodišnju Laru i sedmogodišnju Saru, nije nakon zajedničkog ljetovanja 2. kolovoza 2007. godine predao bivšoj supruzi Magali Boers, što je trebao učiniti po pravomoćnoj presudi francuskog suda.

Marijana Pekas, kod koje su djevojčice bile skrivane, i Nataša Pifar Mihelić, bile su prema optužnici označene kao njegove pomagaćice u počinjenju kaznenog djela.

Inače, Čučić još nije počeo izdržavati jednogodišnju zatvorsku kaznu, koja mu je bila potvrđena u prosincu prošle godine i to zbog nasilja u obitelji.

Tada je proglašen krivim jer je od ožujka 2001. do svibnja 2003. u Zagrebu i Bruxellesu svakodnevno napadao, vrijeđao, tjelesno nasrtao i tukao suprugu Megali Boers, čak i za vrijeme trudnoće, zbog čega je ona u više navrata tražila medicinsku i policijsku pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene