Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna sudbina

DOKAZI IZMIŠLJENI? Čekao smrtnu kaznu rekordnih 48 godina pa ga oslobodili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iwao Hakamada osuđen je za ubojstvo svog šefa i njegove obitelji. Sada je oslobođen na temelju novih DNK dokaza. Sud je naložio ponovno suđenje.

Japanski sud odlučio je osloboditi muškarca osuđenog na smrtnu kaznu na temelju novih DNK dokaza, piše Huffington Post.  U četvrtak je sud ukinuo smrtnu kaznu i naredio da se 78-godišnji Iwao Hakamada pusti nakon 48 godina provedenih u zatvoru.

Pročitajte i ovo Portugalski mastif, ilustracija Najstariji pas Bobijev rekord doveden u pitanje: Iz Guinnessovog svjetskog rekorda proveli reviziju Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima

On je tijekom boravka u zatvoru dobio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao zatvorenik osuđen na smrtnu kaznu koji je najviše vremena proveo u zatvoru. Na najstrožu kaznu osuđen je 1980. godine.

Nevin u zatvoru proveo 31 godinu

Sud je poručio da DNK analiza koju su pribavili njegovi odvjetnici sugerira su istražitelji izmišljali dokaze. Naloženo je ponovno suđneje.

Hakamada, inače profesionalni boksač, osuđen je za ubojstvo upravitelja tvrtke u kojoj je radio i njegove obitelji. On je prema optužnici nakon ubojstva zapalio njihov dom u Japanu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene