Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubomir Čučić vikao na novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić večeras je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo oduzimanja djeteta ili malodobne osobe.

Policija za njegovim kćerima u dobi od 5 i 7 godina još traga, izvijestila je večeras glasnogovornica policijske uprave Sisačko-moslavačke Iva Hranitelj. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čučić ne želi otkriti gdje su djevojčice Slika nije dostupna Otete djevojčice traže Francuska i Interpol

Čučić je popodne zadržan u Policijskoj postaji u Petrinji na temelju tjeralice raspisane za njim zbog sumnje na otmicu svoje djece, koju je bivšoj supruzi u Francusku trebao vratiti još početkom kolovoza. 

U policijsku postaju došao je svojevoljno nakon konferencije za novinare gdje je, uz ostalo, vrijeđao suprugu i Županijsko državno odvjetništvo te je vičući poručio da će djecu "braniti štrajkom glađu, i do smrti".

>> Čučić oteo djecu, traži ga policija

"Hrvatska ne može izručiti moju djecu, treba djelovati u skladu sa svojim zakonima", vikao je Ljubomir Čučić pred novinarima lupajući šakom o stol, prenose mediji.

Čučić je prije konferencije nakratko pokazao svoje dvije kćeri, koje je trebao vratiti majci još 2. kolovoza, ali ih je potom sakrio.

Bivši veleposlanik ne priznaje francusku brakorazvodnu parnicu jer smatra kako se službeno mora razvesti u Hrvatskoj.

Višnja Drenški Lasan, odvjetnica njegove bivše supruge Magali Boers, kaže da je jedina važeća odluka francuskog suda iz 2006. godine. 

"Tu odluku on poštuje samo u onom dijelu u kojem ona njemu odgovara - kad dolazi po djecu, onda ta odluka vrijedi, a kada bi djecu trebao vratiti, očito za njega ne vrijedi jer ju ne želi poštivati", rekla je odvjetnica Drenški Lasan.

Čim je čula da je njezin bivši suprug na informativnom razgovoru Magali Boers je danas hitno krenula za Hrvatsku, dodala je.

O djevojčicama će se privremeno vjerojatno brinuti Centar za
socijalni rad, a za djecom je cijelo popodne tragala policija.

Bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji i bivši glavni tajnik Europskog pokreta, Ljubomir Čučić, prošle je godine na Općinskome sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, a već je jednom, 2003. oteo svoju mlađu kćer i tri mjeseca se skrivao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene