Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traktori blokirali ceste

Čobanković: Ne mogu svo vrijeme biti s prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak seljaka s područja Vukovarsko-srijemske županije započelo je u podne s mirnim prosvjedom zbog nezadovljstva stanjem u poljoprivredi.

Dopodne su na nekoliko mjesta na ceste s pedesetak traktora izašli i poljoprivrednici Virovitičko-podravske županije.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

>> Čobanković sa seljacima dogovorio prekid prosvjeda

>> FOTO: Prosvjedi seljaka sve bliže Zagrebu

Na vinkovačkom i županjskom području, u organizaciji Sindikata hrvatskih seljaka, nezadovoljni poljoprivrednici parkirali su traktore na trak cesta kod Jarmine, Ilače i Gradišta, te zahtjevaju da među njih dođu ministar poljoprivrede Petar Čobanković ili predsjednica Vlada Jadranka Kosor ili predsjednik RH Ivo Josipović.

Prema riječima predsjednika Sindikata hrvatskih seljaka Tomislava Pokrovca seljaci traže da se ispoštuje dogovoreno s ministrom Čobankovićem na prijašnjim sastancima sa seljačkim udrugama.

Sam ministar Čobanković je komentirao ove prosvjede rekavši kako on nema vremena za svakodnevni odlazak među prosvjednike. 'Mi smo se s jednim prosvjednicima dogovorili jučer, a ovo su novi prosvjedi. Gospodin Pokrovac je bio pozvan na razgovore koji su bili održani prije nekoliko dana, a na njima je bio prisutan tajnik njegovog Sindikata i ja sam mislio da su i oni suglasni s dogovorom', istaknuo je Čobanković. (Hina/E.F.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene