Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seljaci parkirali traktore pored ceste

Čobanković sa seljacima dogovorio prekid prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Čobanković pregovarao je čitao popodne s vođama seljačkog prosvjeda u Grabarju kod Kutjeva - te je dogovoren prekid prosvjeda.

Predstavnici seljačkih udruga ističu kako će veći dio zahtjeva koje su postavili biti ispunjen, dok ministar kaže kako se ostalo u realnim granicama.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Sabor donio novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu

Ministar je najprije došao u Ferovac gdje već treći dan prosvjeduju seljaci iz Požeško-slavonske županije. Njihovi predstavnici jučer nisu bili na pregovorima u ministarstvu poljoprivrede pa su seljaci koji prosvjeduju željeli da im ministar osobno objasni pojedinosti postignuta dogovora.

FOTO: Prosvjedi seljaka sve bliže Zagrebu

Među seljacima koji su prosvjedovali najviše su bili nezadovoljni vlasnici malih obiteljskih gospodarstava koji tvrde da njima dogovor nije donio ništa novo. Stočari su rekli kako nisu spremni za ulazak u Europsku uniju i žele da se produlji referentna godina.

Nakon dolaska u Ferovac ministar Čobanković kratko se zadržao u razgovoru s prosvjednicima, a potom se s njihovim predstavnicima uputio u obližnje selo Grabarje na pregovore.
Inače, seljaci su oko 19 sati odblokirali prometnice te su traktori ostali parkirani uz ceste. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene