Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez opreme

Spasili turista koji je zapeo na stijenama, a onda otkrili da nije sam i da je u opasnosti cijela grupa...

Spašavanje HGSS
Spašavanje HGSS Foto: HGSS
Planinari su zatekli turista u neprikladnoj opremi koji pokazuje znakove iznemoglosti. Priskočili su mu pomoći, a pridružio im se i član HGSS-a. Uskoro su shvatili da je iza njega cijela skupina

Članovi HGSS stanice Delnice asistirali su u subotu u radovima održavanja Vihoraškog puta u strogom rezervatu Bijele i Samarske stijene. Tijekom radova kod područja Natašina dola članu HGSS-a su prišla dva planinara te ga upozorila da se kod Ljuske kreće turist u neprikladnoj opremi i pokazuje znakove iznemoglosti.

Pročitajte i ovo Beogradska policija na mjestu pucnjave u školi Kakav nemar Zbog apsurdnog razloga blokirana istraga o masakru u beogradskoj školi: Otac dječaka ubojice mogao bi uskoro biti pušten na slobodu?

Članovi planinarskog društva Vihor, koji su radili na uređenju staze, zajedno s članom delničkog HGSS-a krenuli su pomoći turistu da savlada dio staze i popne se prema Natašinu dolu.

"U razgovoru s unesrećenim saznaje se da je dio deseteročlane skupine koja je krenula s Bijelih stijena prema Ratkovu skloništu, no da su još dosta iza njega jer jedan član ima strah od visine te da razmišljaju skrenuti s markiranog puta u pogrešnom smjeru", kažu iz HGSS-a.

Pročitajte i ovo Mladen Šutej Tužna vijest Preminuo Mladen Šutej, čuveni moreplovac i jedriličar

Spasioci odmah kreću ususret skupini te ljude navode i spuštaju niz dijelove staze prema Natašinu dolu.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, Velika Britanija Nestalo struje Velika vatrena kugla obasjala nebo, poznato što ju je uzrokovalo: "Začuo se veliki prasak koji je zvučao poput grmljavine"

S obzirom na to da je već padao mrak, a skupina se kretala bez rasvjete i u lošoj opremi, spasioci su ih otpratili kroz Ačkovu dolinu bržim putem na Begovu stazu prema vozilima.

Pročitajte i ovo Brezovica U Brezovici Prekipjelo im je nakon niza godina čekanja: "Izdani smo, pozivam Tomislava Tomaševića da dobro razmisli. Pokuša li se nešto napraviti..."

Iz HGSS-a su i ovoga puta ukazali na potrebu za boljim informiranjem te nošenjem adekvatne opreme domaćih i stranih posjetitelja prilikom kretanja po zahtjevnim stazama u strogom rezervatu u kojem je većim dijelom nemoguće naći mobilni signal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene