Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin sumnja u naručen napad

'Cilj bombaškog napada u Pazinu je destabilizacija Istre'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je da je eksplozija u Pazinu imala za cilj destabilizaciju Istre, uvjeren da je taj bombaški napad bio naručen i najavljen.

'Napad ima samo jedan cilj - destabilizaciju Istre. To traje od ljeta, kada je Poreč išaran fašističkim simbolima, a svemu tome Thompson je trebao služiti kao kulisa', izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na maratonskoj stazi I u Pittsburghu pronađena eksplozivna naprava Slika nije dostupna Nitko nije ozlijeđen Split: Kod benzinske postaje bačena bomba

Ocijenio je da Vilim Bon, 59-godišnjak koji je jučer ujutro postavio bombu na ulaz u pazinski Boćarski dom gdje je pjevač Marko Perković Thompson za desetak dana trebao održati koncert, nije radio sam niti na svoju ruku, te da je trebao u Istri postaviti još nekoliko eksplozivnih naprava.

'Bombaški napad je naručen i najavljen', rekao je Kajin, istaknuvši kako se Istra mora oduprijeti porukama nacionalne i druge mržnje, kakve, kazao je, na svojim koncertima iskazuje Thompson, za kojega je uvjeren da nema nikakve veze s bombaškim napadom u Pazinu. 

>> Unatoč bombi pjevač inzistira na koncertu u Pazinu

>> 'Razbojničko uništavanje prijetnja je ljudskim životima'

>> Thompsonov obožavatelj postavio bombu?

'Što se više govori o porukama Thompsona to ga se više slabi. Što on Istri donosi osim mržnje i podjele po vjerskoj ili nacionalnoj osnovi', upitao je IDS-ov zastupnik.

Naglasio je da se Istra i cijela Hrvatska moraju jasno i žestoko oduprijeti porukama mržnje te veličanju ustaštva i fašizma, jer je 'govoriti o zlu naša obveza i dužnost'.

'Thompson je, kako je najavljivao prije nekoliko mjeseci, u Istri trebao ubiti komunizam i izgleda da su ga neki bukvalno shvatili, ali ti dinamiti i njega bi mogli doći glave što se tiče popularnosti', rekao je Kajin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene