455743
455743
455743
455743
455743

KOLIKO JE DOISTA KOŠTALO OREŠKOVIĆEVO LJETOVANJE? Istražili smo, ali i dalje ostaje nejasno

  • , 02.11.2016., 19:46
  • Autor:
  • komentara

Bivši premijer Tihomir Orešković ipak je platio troškove ljetovanja s obitelji u rezidenciji Costabella.

 
 
 
 
Cijena ljetovanja bivšeg premijera Oreškoviča u Vili Costabelli i dalje nejasna (Video: Dnevnik Nove TV)
Cijena ljetovanja bivšeg premijera Oreškoviča u Vili Costabelli i dalje nejasna (Video: Dnevnik Nove TV)

U državni proračun, ali po vlastitoj računici, za hranu i piće uplatio je više od 18 tisuća kuna. Državu je optužio da ga je pokušala prevariti i naplatiti više nego je potrošio.

Noćenje u MUP-ovoj vili za bivšeg premijera Tihomira Oreškovića i njegovu obitelj, bilo je besplatno. No, hranu i piće Oreškovići su platili kao u skupljem hotelu. Samo su do troška, potvrđeno nam je u Vladi, došli svojom računicom.

Tihomir Orešković višekratno je tražio detaljnu specifikaciju troškova za sebe i članove obitelji u vili Costabella. Prije završetka obnašanja dužnosti predsjednika vlade, uplatio je u državni proračun 18.132 kune.

Orešković je od AKD-a, tvrtke koja brine o vili i podmiruje njezine troškove, tražio detaljnu specifikaciju. No, iz svega se, tvrde u vladi, nije moglo vidjeti koliko je točno bio njihov trošak. Bivši premijer čak i sumnja u vjerodostojnost računa, koji su stigli od AKD-a. Pa i optužuje.

Iz troškova nije jasno tko je i što naručio, te jesu li računi odgovarali isporučenom, jer o tome nije vođena nikakva evidencija. Računi su ispostavljeni i za dane kada niti predsjednik Vlade niti njegova obitelj nisu koristili vilu.

Poslali smo upit i AKD-u, no do zaključenja priloga u Dnevniku Nove TV, odgovor na tvrdnje bivšeg premijera nismo dobili. Iz opatijskog hotela, otkuda je naručivan catering, stigla je jedna rečenica.

Računi se odnose na naručene usluge od strane AKD-a, te im je dostavljena i popratna dokumentacija u propisanom roku.

Spominjalo se da je ljetovanje bivšeg premijera stajalo 100 tisuća kuna. U Vladi tvrde da su u to uključeni i troškovi čišćenja i osiguranja. Iako smo je tražili, kopiju uplate Tihomira Oreškovića u državni proračun - nismo dobili.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se